Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Εξεταστική για υποκλοπές – Ρουμπάτης: Πρέπει να υπάρχουν σημειώσεις από τις συνακροάσεις Ανδρουλάκη

Εξεταστική για υποκλοπές – Ρουμπάτης: Πρέπει να υπάρχουν σημειώσεις από τις συνακροάσεις Ανδρουλάκη

«Ενώπιον της επιτροπής δεν ισχύει κανένα απόρρητο, δεν το επικαλούμαι και θα πω ότι γνωρίζω», φέρεται να κατέθεσε ο Γιάννης Ρουμπάτης κατά την έναρξη της εξέτασής του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το θέμα των υποκλοπών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από τον χώρο της Αντιπολίτευσης, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, φέρεται να είπε πως η επισύνδεση βουλευτή ή ευρωβουλευτή δεν είναι σε καμία περίπτωση νόμιμη, εκφράζοντας την άποψή του πως και το  Σύνταγμα αλλά και ο Νόμος το απαγορεύουν. Μάλιστα, λέγεται πως ο κ. Ρουμπάτης, είπε πως «υιοθετώ πλήρως την ανάλυση του Βαγγέλη Βενιζέλου περί μη νομιμότητας της παρακολούθησης βουλευτή η ευρωβουλευτή. Και αυτή την άποψή του την καθιστώ κομμάτι της κατάθεσης μου».

Ο διοικητής της ΕΥΠ ενημερώνει τον πρωθυπουργό για όλα

Ερωτηθείς για τις ενημερώσεις που κάνει ο διοικητής της ΕΥΠ στον Πρωθυπουργό, φέρεται να απάντησε ότι τον ενημερώνει για όλα τα σημαντικά ζητήματα, άλλοτε προφορικά άλλοτε με σημείωμα. Και φέρεται να τόνισε πως «εγώ ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για όλα τα ζητήματα που χειρίστηκε η υπηρεσία». Φέρεται να υποστήριξε πως οι  πολιτικοί δεν εμπεριέχονται στην διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων.

Σχετικά με το ηλεκτρονικό αρχείο των επισυνδέσεων που κάνει η ΕΥΠ φέρεται να απάντησε πως αυτό καταστρέφεται όταν γεμίσει ο δίσκος αλλά υπάρχουν πάντα και γραπτές σημειώσεις επί των συνακροάσεων.

Σχετικά με το υλικό που αφορά τον φάκελο του Νίκου Ανδρουλάκη, φέρεται να κατέθεσε πως ακόμα και να έχει καταστραφεί το ηχητικό υλικό πρέπει να υπάρχουν σημειώσεις από τις συνακροάσεις. Το γραπτό υλικό καταστρέφεται μετά δύο χρόνια, όχι σε ένα χρόνο.  

Ο χώρος που βρίσκονται οι φάκελοι είναι ειδικού χειρισμού και λίγοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση σε αυτόν. Μάλιστα, φέρεται, επίσης, να κατέθεσε πως κανένας υπάλληλος της ΕΥΠ δεν θα κατέστρεφε έναν φάκελο παρακολούθησης αν δεν είχε ρητή εντολή.

Σύμφωνα  πάντα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να είπε πως για ένα πρόσωπο σαν τον Ανδρουλάκη θα έπρεπε να υπάρχει τόμος πληροφοριών για να δικαιολογεί την παρακολούθησή του και τόνισε πως η ΕΥΠ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για ίδιον όφελος πολιτικών.

Λέγεται, ότι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ ανέφερε στην κατάθεσή του ότι ο ίδιος ενημέρωνε τον Μητσοτάκη και πριν αυτός γίνει πρωθυπουργός όπως και ότι έχει δώσει και στον κ. Τσίπρα αλλά και στον κ. Μητσοτάκη τους 2 τόμους από τις έρευνες της ΕΥΠ για την διαφθορά.​

Λέγεται ότι ο κ. Ρουμπάτης ανέφερε  και ότι έλαβε πολύτιμες πληροφορίες από τον κ. Μητσοτάκη για την πιθανότητα πραξικοπήματος στην Τουρκία. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις