Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Έκτακτο σχέδιο για κούρεμα του ελληνικού χρέους – Κομισιόν και ΕΚΤ βρήκαν “διέξοδο” για συμφωνία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένα κείμενο που θα κάνει σαφή αναφορά στην ελέφρυνση του χρέους της Ελλάδας επεξεργάζονται Κομισόν και ΕΚΤ. Η δέσμευση, ανάλογξη εκείνης του 2012 θα ξεμπλοκάρει τη διαπραγμάτευση πιστεύουν οι Ευρωπαίοι. Δεν βλέπουν επιβολή ελέγχων στις αναλήψεις, εκτός και εάν υπάρξει έκτακτη ανάγκη. Πιθανή έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα στις 25/6 μετά την τακτική Σύνοδο της Ε.Ε.

Ένα απίστευτο παρασκήνιο φαίνεται ότι εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες σε Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη, στις έδρες Κομισον και ΕΚΤ δηλαδή όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέρχονται από υψηλόβαθμο Ευρωπαίο αξιωματούχο υπάρχει προσπάθεια ανεύρεσης λύσης στο αδιέξοδο μέσω ενός κειμένου συμφωνίας όπου θα υπάρχει σαφής αναφορά σε ελέφρυνση του ελληνικού χρέους, ανάλογη με εκείνη που είχε επιτύχει η Ελλάδα το 2012.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή”ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τονίζει πως το σενάριο που εξετάζεται και είναι το πιο πιθανό αυτή την στιγμή είναι να συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των μελών της Ευρωζώνης την Πέμπτη το βράδυ μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής. Σκοπός είναι με αυτό τον τρόπο το ελληνικό ζήτημα να μην επισκιάσει τα άλλα σοβαρά θέματα που έχουν να συζητηθούν όπως το Grexit αλλά και η μεταναστευτική πολιτική.

Σε ότι αφορά τις ημερομηνίες και τον κίνδυνο επιβολής ελέγχων στις τραπεζικές αναλήψεις ο ίδιος αξιωματούχος τονίζει σύμφωνα με την Καθημερινή πως κάτι τέτοιο θα γίνει μόνο εάν οι εκροές αυξηθούν επικίνδυνα τις επόμενες ημέρες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε