Πολιτική

Εκτός τελικής μάχης για τη θέση του γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης η Ντόρα Μπακογιάννη

Δεν θα διεκδικήσει τη θέση του γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης η Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής της ΝΔ δεν προκρίθηκε στην τελική φάση επιλογής, καθώς δεν συγκέντρωσε τις απαραίτητες ψήφους κι έτσι τη θέση θα διεκδικήσουν οι υποψήφιοι από το Βέλγιο (υπουργός Εξωτερικών) και την Κροατία (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης).
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατά πληροφορίες, η Ντόρα Μπακογιάννη δεν στηρίχθηκε από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας λόγω της αντίθεσης που εξέφρασε η ΝΔ στη συμφωνία των Πρεσπών. Kατά τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν έδειξε διατεθειμένη να προωθήσει την υποψηφιότητα της πρώην υπουργού Εξωτερικών, γεγονός που επίσης φαίνεται να συνέβαλε αρνητικά στην έκβασή της.

Η κυρία Μπακογιάννη ευχαρίστησε πάντως μέσα από τη σελίδα της στο Facebook την κυβέρνηση της Κύπρου, η οποία την πρότεινε για τη θέση, αλλά και τις 16 κυβερνήσεις χωρών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης που την ψήφισαν. «Το Συμβούλιο της Ευρώπης αποτελεί τη μοναδική ασπίδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ευρωπαϊκή ήπειρο κι επομένως πρέπει να στηριχθεί από όλα τα κράτη-μέλη», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού σε Άδωνι Γεωργιάδη για το ιατρείο της: «Κάθε έλεγχος καλοδεχούμενος και πρώτα από όλους για τα μέλη της κυβέρνησης»
Στην αντεπίθεση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, που αποκάλυψε ότι μέσω του Medwatch στο ιατρείο της έχει εντοπιστεί μηχάνημα βιοανάδρασης, εξαπέλυσε...
Άδωνις Γεωργιάδης και Μαρία Καρυστιανού 31
Μαρία Γρατσία σε Άδωνι Γεωργιάδη: Στοχευμένη η επίθεση στη Μαρία Καρυστιανού, καλοδεχούμενος ο έλεγχος στο ιατρείο της
Η δικηγόρος και στενή συνεργάτις της Μαρία Καρυστιανού απέφυγε ωστόσο να διευκρινίσει αν στο ιατρείο της προέδρου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» υπάρχει μηχάνημα βιοανάδρασης
Μαρία Καρυστιανού και Μαρία Γρατσία
Κομισιόν για αγροτικές επιδοτήσεις: «Αποφασιστικά μέτρα από την Ελλάδα» – Τι  λέει μετά το δημοσίευμα του Politico
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρινίζει ότι η επιστολή αποτελεί μέρος της συνήθους διαδικασίας ελέγχου – «Πολύ εποικοδομητική» η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Βλάχος και Μαρκόπουλος «σφάχτηκαν» για τους δανειολήπτες: «Είμαστε εκτός πραγματικότητας» – «Ήρθατε να ξεπετάξετε την ερώτηση ενός “παράξενου” βουλευτή»
Αιχμές από τον βουλευτή της ΝΔ για την κυβερνητική πολιτική - «Είμαστε στην ίδια πλευρά της βάρκας», απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών
Δημήτρης Μαρκόπουλος και Γιώργος Βλάχος, Νέα Δημοκρατία 12