Πολιτική

Ελάχιστοι οι έλεγχοι σε λίστα Λαγκαρντ και “μαύρα” εμβάσματα

Από τις περίπου 2.062 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος ούτε στις 150, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι στο τέλος του χρόνου η λίστα Λαγκάρντ παραγράφεται. Σημείωσε, δε, ότι από την αρχή που πήγε η λίστα στο ΣΔΟΕ είχε τη μορφή εισαγγελικής παραγγελίας. Επίσης, αποκάλυψε ότι από τα 24.710 εμβάσματα προς το εξωτερικό για την περιόδο 2009-2010-2011, δεν έχουν ελεγχθεί ούτε τα 1.500, για να προσθέσει ότι αν ο στόχος είναι η αύξηση των εσόδων του Δημοσίου, «πρέπει να γίνουν πολύ πιο γρήγορα οι έλεγχοι».

Πλέον, όπως είπε, στις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου, αλλά και στην οικονομική αστυνομία, έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα των τραπεζικών λογαριασμών.

Σχετικά με πληροφορίες που κάνουν λόγο για σκέψεις να μην υπάγονται στους περιορισμούς των capital controls τα χρήματα που θα αποφασίσει κάποιος να μεταφέρει σε ελληνικές τράπεζες από το εξωτερικό ή από το σπίτι του, ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε πως, αν και δεν είναι αρμοδιότητά του, είναι κάτι που εξετάζεται. «Το θέμα των capital controls είναι αρμοδιότητα άλλου υπουργού, αλλά είναι μία από τις ιδέες που σκεφτόμαστε. Πρέπει, άμεσα, να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους θα επιστρέψουν χρήματα, είτε από το εσωτερικό, είτε από το εξωτερικό, στις τράπεζες να μην υπάγονται αυτά τα χρήματα στη διαδικασία των capital controls» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ότι όποιος πολίτης επιστρέψει χρήματα στην τράπεζα, από αυτά που είχε αποσύρει επειδή φοβόταν, «δεν έχει κανένα πρόβλημα» και υπογράμμισε πως το ΣΔΟΕ ολοκληρώνει μία διαδικασία που συγκρίνει τα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων με τις καταθέσεις.

«Αν κάποιος, το 2008 είχε εισόδημα 50.000 ευρώ αλλά έκανε κατάθεση 500.000 ευρώ θα κληθεί να δικαιολογήσει αυτήν τη διαφορά. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να πάμε και δέκα χρόνια πίσω» επεσήμανε.

Για τον ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι για το 2015 θα είναι ίδιος με τον φόρο του 2014, ενώ σε ό,τι αφορά το 2016, είπε πως πρέπει να συζητήσουν τα κόμματα το περιεχόμενο του φόρου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης 8
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
29
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 63
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 6