Δευτέρα, 20 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ελένη Λουρή: Ποια είναι η νέα υπουργός Ανάπτυξης της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Ελένη Λουρή: Ποια είναι η νέα υπουργός Ανάπτυξης της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Νέα υπουργός Ανάπτυξης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση τοποθετήθηκε από τον Ιωάννη Σαρμά η πρώην υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος και καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας Ελένη Λουρή.

Η Ελένη Λουρή-Δενδρινού, Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είχε αναλάβει υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στις 14 Ιουνίου 2008, με τη λήξη της θητείας του Διοικητή κ. Ν. Γκαργκάνα και Υποδιοικητή κ. Ν. Παλαιοκρασσά.

Ξεκίνησε το 1972 τις σπουδές της στο Οικονομικό Τμήμα της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ), το 1977 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Οικονομικά από το London School of Economics & Political Science και το 1986 έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ήταν σταθερά ανοδική. Λέκτορας στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ πρώην ΑΣΟΕΕ) από το 1989 έως το 1992, Επίκουρη Καθηγήτρια από το 1992 έως το 1996, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια από το 1996 έως το 2001 και Καθηγήτρια από το 2001 έως σήμερα. Το 2004 ανέλαβε οικονομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, θέση από την οποία παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει τη θέση ως Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι άμεσες ξένες επενδύσεις και πολυεθνικές επιχειρήσεις, η οργάνωση αγορών, η επιβίωση και ανάπτυξη ξένων επιχειρήσεων, οι συγχωνεύσεις και εξαγορές, τομείς που θα της χρειαστούν ιδιαίτερα στα νέα της καθήκοντα. Επίσης έχει εργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα των World Bank και της Ευρωπαϊκής επιτροπής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις