Πολιτική

«Ελλάδα 2021»: Έτσι θα λειτουργεί! Η απαλλαγή φόρων και οι δωρεές

Ψηφίστηκαν στην ελληνική Βουλήοι ρυθμίσεις σχετικά με τη λειτουργία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Αναλυτικά όλα όσα προβλέπονται.

Ψηφίστηκαν από την ολομέλεια της Βουλής οι ρυθμίσεις σχετικά με τη λειτουργία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Οι ρυθμίσεις αυτές περιελήφθησαν στο νομοσχέδιο με τίτλο «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις».

Ιδού η… «Ελλάδα 2021»

Σύμφωνα με τις ψηφισθείσες ρυθμίσεις, η Επιτροπή αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (ν.π.ι.δ.) μη κερδοσκοπικό, ειδικού κοινωφελούς σκοπού και εξαιρείται, κατά το μέρος που αφορά σε ιδιωτικούς πόρους αυτής, από τις διατάξεις περί δημοσίου λογιστικού, δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών του ν.3429/2005, δημοσίων συμβάσεων και προσλήψεων του δημοσίου τομέα.

Η εν λόγω Επιτροπή υπάγεται υποχρεωτικά στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την έκδοση φορολογικού πιστοποιητικού.

Περαιτέρω, ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την ευθύνη των μελών και των οργάνων αυτής. Προσδιορίζονται οι απαλλαγές σχετικά με τις συναπτόμενες συμβάσεις και την εξόφληση των τιμολογίων και τόκων (απαλλαγές από φόρο εισοδήματος, ασφαλίστρων, δωρεών, τέλος χαρτοσήμου και κάθε τέλος ή ανταποδοτικό τέλος και κράτηση, δασμούς, ΕΦΑ και κάθε άμεσο ή έμμεσο φόρο, εισφορές υπέρ του Δημοσίου, των ο.τ.α. κ.λπ.), με τις οριζόμενες εξαιρέσεις (ΕΝΦΙΑ, ΦΜΑ).

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» δικαιούται, επίσης, έκπτωσης ΦΠΑ στις δαπάνες αυτής, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα

Δωρεές, επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις, χορηγίες, χρηματικές παροχές ή παροχές σε είδος προς την Επιτροπή, που πραγματοποιούνται από φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, καθώς και τα έξοδα που σχετίζονται με αυτές, απαλλάσσονται από κάθε άμεσο ή έμμεσο φόρο ή φόρο κεφαλαίου τέλος, δικαίωμα υπέρ του Δημοσίου ή ο.τ.α. ή τρίτου, με την επιφύλαξη της ενωσιακής νομοθεσίας και αναγνωρίζονται φορολογικά ως εκπιπτόμενες δαπάνες από το συνολικό εισόδημα των προσώπων/οντοτήτων αυτών. Τα ποσά των χορηγιών σε χρήμα που εμπίπτουν στις διατάξεις περί πολιτιστικής χορηγίας (ν.3525/2007), δεν υπόκεινται στην παρακράτηση 1% υπέρ του Οργανισμού Προώθησης του Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 2
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 12
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης
«Γαλάζιες» πιέσεις προς την κυβέρνηση να επανεξετάσει τον σχεδιασμό για την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων
Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας είναι ο 6ος από το κόμμα που πιέζει την κυβέρνηση για διορθωτικές παρεμβάσεις στο νέο πλαίσιο
O βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας