Πολιτική

Τελεσίγραφο Τουσκ στην κυβέρνηση! “Η Ελλάδα έχει δύο επιλογές: συμφωνία ή χρεοκοπία”

- Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έστειλε σκληρό μήνυμα στην Ελλάδα, μετά το χθεσινό "ναυάγιο" στο Eurogroup της Πέμπτης στο Λουξεμβούργο
- “Στο τέλος της ημέρας θα πρόκειται για μία ελληνική απόφαση και ευθύνη. Υπάρχει χρόνος, αλλά μόνο λίγες μέρες”
- Επισήμανε πως η Σύνοδος δεν θα είναι το τελευταίο βήμα
- Ο Τουσκ ήταν ο άνθρωπος που αποφάσισε την έκτακτη σύγκληση της συνόδου κορυφής της ΕΕ την ερχόμενη Δευτέρα (22/6) για το ελληνικό ζήτημα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση έστειλε ο Ντόναλντ Τουσκ σε δήλωσή του σχετικά με την Έκτατη Σύνοδο Κορυφής, την ερχόμενη Δευτέρα (22/6).

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει είτε να αποδεχθεί αυτό που -κατά την άποψή του- είναι μια καλή προσφορά ή να προχωρήσει στη χρεοκοπία.

“Στο τέλος της ημέρας θα πρόκειται για μία ελληνική απόφαση και ευθύνη. Υπάρχει χρόνος, αλλά μόνο λίγες μέρες”, επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Τουσκ, ο αποφάσισε την έκτακτη σύγκληση της συνόδου κορυφής της ΕΕ για το ελληνικό ζήτημα, μετά το χθεσινό “ναυάγιο” στο Eurogroup. 

“Οι τέσσερις μήνες διαπραγμάτευσης δεν οδήγησαν πουθενά και το χθεσινό Eurogroup δεν βοήθησε στο αδιέξοδο. Το παιχνίδι ποιος θα κάνει πρώτος πίσω (σσ. chicken game είναι η ακριβής φράση του Πολωνού πολιτικού) πρέπει να τελειώσει και πρέπει να σταματήσει το παιχνίδι των ευθυνών, γιατί αυτό δεν είναι παιχνίδι και δεν υπάρχει χρόνος για κανένα παιχνίδι”, τόνισε ο κ Τουσκ.

Συμπλήρωσε δε, ότι πρόκειται για πραγματικές επιπτώσεις κυρίως για τον ελληνικό λαό και για αυτό συγκάλεσε την Εκτακτη Συνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου. 

Ωστόσο, επισήμανε πως η Σύνοδος δεν θα είναι το τελευταίο βήμα και πρόσθεσε πως δε θα υπάρχει λεπτομερής τεχνική διαπραγμάτευση, καθώς αυτή είναι δουλειά των υπουργών Οικονομικών.

Την ίδια ώρα, τόνισε πως έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποδεχθεί αυτό που πιστεύω ότι είναι μια καλή προσφορά ή να προχωρήσει στη χρεοκοπία. 

“Στο τέλος της ημέρας θα πρόκειται για μία ελληνική απόφαση και ευθύνη. Υπάρχει χρόνος, αλλά μόνο λίγες μέρες”, ολοκλήρωσε ο Τουσκ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντοπούλου για Ακρίτα: «Θα την ψηφίσουμε για αντιπρόεδρο της Βουλής, μπορεί να υπηρετήσει επάξια και σαφώς καλύτερα από άλλους»
«Είναι εξάλλου τραγικό την ημέρα που διαπράττεται άλλη μια γυναικοκτονία, η ΝΔ να επιδιώκει να αφήσει το Προεδρείο της Βουλής χωρίς καμμία γυναίκα…» γράφει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ζωή Κωνσταντοπούλου 32
Συντάξεις χηρείας: Σφοδρή επίθεση της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση: «Μόλις 8.552 οι ωφελούμενοι»
Στο επίκεντρο της κριτικής οι συνταξιούχοι πριν από τις 13 Μαΐου 2016, τα αναδρομικά, οι συντάξεις του πρώην ΟΓΑ και οι επικουρικές - Τι αναφέρει ο Τομέας Εργασίας της ΕΛΑΣ για τη νέα ρύθμιση
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 27
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την ανασυγκρότηση στην πολιτική αντεπίθεση – ΔΕΘ, ψηφοδέλτια, συνεργασίες στην πρώτη γραμμή
Η νέα ηγεσία επιχειρεί να εκπέμψει το μήνυμα ότι, παρά τις αποχωρήσεις και την εσωκομματική αναταραχή, το κόμμα διατηρεί οργανωτικές δομές, κοινωνικές αναφορές και προγραμματικό απόθεμα
Νέοι τομεάρχες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ