Τρίτη, 7 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ελληνική εκστρατεία στην Ευρώπη για να πείσουν τους δανειστές

Ελληνική εκστρατεία στην Ευρώπη για να πείσουν τους δανειστές

Διαδοχικές επαφές με Ευρωπαίους ομολόγους του θα έχει από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με σκοπό την ενημέρωση των εταίρων για την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα αλλά και η παρουσίαση των επόμενων βημάτων σε κομβικής σημασίας θέματα εν όψει του επόμενου Eurogroup που προγραμματίζεται για τις 18 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Τσακαλώτος θα συζητήσει την πορεία του ελληνικού προγράμματος, ενόψει της πρώτης αξιολόγησης, καθώς και το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

 

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός θα συναντήσει για πρώτη φορά τον ομόλογό του από τη νέα αριστερή κυβέρνηση της Πορτογαλίας ενώ έχει ως πρώτο σταθμό τη Ρώμη όπου έχει ήδη στηθεί το πρώτο “ανάχωμα” στη λιτότητα με την πρόθεση της κυβέρνησης Ρέντσι να προχωρήσει σε γενναίες περικοπές φόρων το 2016.

Το πρόγραμμα συναντήσεων του Υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής:

– Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016/Ρώμη/ κ. Πιερ Κάρλο Παντοάν, Υπουργός Οικονομικών Ιταλίας.
– Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016/Λισσαβώνα/κ.Μάριο Σεντένο, Υπουργός Οικονομικών Πορτογαλίας.
– Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016/ Παρίσι/ κ. Μισέλ Σαπέν, Υπουργός Οικονομικών Γαλλίας.
– Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016/ Ελσίνκι/ κ. Αλεξάντερ Στουμπ, Υπουργός Οικονομικών Φινλανδίας.
– Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016/Αμστερνταμ/ κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας & Πρόεδρος του Eurogroup.
– Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016/Βερολίνο/ κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Υπουργός Οικονομικών Γερμανίας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Δεύτερα στην περιοδεία του υπ. Οικονομικών θα ενταχθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, ενώ η ελληνική εκστρατεία θα κορυφωθεί

 

– με την επίσκεψη του ίδιου Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Βερολίνο στις 18 και 19 Ιανουαρίου, όπου θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του, την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στη Φρανγκφούρτη

 

– και την συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παγκόμσιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στις 21 και 22 Ιανουαρίου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε