Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Εμφάνιση Καλογρίτσα στην Προανακριτική για Παππά: «Με φώναξε ο αγαπημένος μου φίλος…»

Καλογρίτσας

Επεισοδιακή ήταν από το ξεκίνημά της η κατάθεση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στην στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας θεωρείται κομβικός μάρτυρας στην υπόθεση. Ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας πέρασε το κατώφλι της Προανακριτικής λίγο μετά τις δέκα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της πλειοψηφίας, ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να έχει υποστηρίξει  πως «το καλοκαίρι του 2016 με φώναξε ο πολυαγαπημένος μου φίλος Νίκος Παππάς και μου είπε «καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομα σου για κανάλι και τα λοιπά;» Εγώ είπα πως «ήλθα μαζί σας». Μιλήσαμε για κάτι ξένους. Μου ανάφερε ο  Νίκος Παππάς τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα….  Δεν τους γνώριζα. Με τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα «ας πάει κι αυτό… ». Εγώ αυτό που έβαζα ήταν το όνομα μου. Να είμαι μπροστινός. Έκανα την υποχώρηση και το δέχθηκα».

Σε  ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής Σταύρου Κελέτση ότι αυτή η συμμετοχή του στο σχήμα δημιουργίας καναλιού ήταν μετά από επιμονή του υπουργού τότε Νίκου Παππά, ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να απάντησε – πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- ότι “εγώ μπήκα ως πειθαρχημένος…”

Ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας, φέρεται να κατέθεσε ότι “στον   Άραβα (εννοεί στον Χούρι) εμένα με έστειλε ο Νίκος ο Παππάς. Με συγκεκριμένες εντολές. 

Στ. Κελέτσης: Σας τις έστειλε γραπτά; 

Καλογρίτσας: Αλλάζαμε sms. Οι φίλοι μας μας σκότωσαν και μας άφησαν ζωντανούς να υποφέρουμε. Εγώ δεν είπα ούτε μια λέξη προς οποιονδήποτε. Υπέφερα όμως δεν μίλησα. Αυτή ήταν η πορεία μου. 

Σχετικά με την επιστροφή των 3 εκατ ευρώ που του αξίωσε η CCC όταν ναυάγησε ο διαγωνισμός, ο κ. Χρ. Καλογρίτσας φέρεται να είπε πως “το 2020 διαπιστώθηκε πως οι Άραβες όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά έφεραν μια απόφαση ενός διαιτητικού δικαστηρίου. Οι Άραβες υφάρπαξαν μια απόφαση και θέλησαν να την περάσουν με απάτη σε ελληνικό δικαστήριο. Στους προξενητάδες είχα διαμηνύσει – αν και οι σχέσεις είχαν παγώσει- να σταματήσουν τους Άραβες. Δεν εισακούστηκα. Θέλησαν μετά να με διασύρουν. Οι Άραβες ήταν απατεώνες. Ας με μηνύσουν για αυτό.”

Ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να είπε ακόμα ότι θεωρεί ακόμα τον Παύλο Πολάκη συντρόφό του. 

Πολάκης: Έχεις καταλάβει ότι με αυτά που λες εδώ μέσα κρατάς φανάρι στην ΝΔ και τον Πλεύρη;

Τα λεγόμενα αυτά προκάλεσαν ένταση με τον κ. Καλογρίτσα να αισθάνεται αδιαθεσία και να ζητεί να τον μεταφέρουν στον γιατρό της Βουλής λέγοντας ότι δεν νιώθει καλά και πρέπει να πάρει το φάρμακό του. Ο Παύλος Πολάκης μάλιστα πήγε να τον εξετάσει και ο ίδιος. 

Η κατάθεση διακόπηκε για μισή ώρα και τελικά αποφασίστηκε η κατάθεση να συνεχιστεί αύριο στις 12:00.

Καυγάς Τζάκρη με τον Πρόεδρο της Επιτροπής

Νωρίτερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Επιτροπής για αήθη σεξιστική επίθεση επειδή επέμενε να ρωτά τον κ. Καλογρίτσα για τα sms στον Νίκο Παππά. «Εδώ δεν είστε στο κομμωτήριο», της είπε. Η κα Τζάκρη αντέδρασε έντονα και ζήτησε να ανακαλέσει ο κ. Κελέτσης. Ο Πρόεδρος δεν ζήτησε συγγνώμη και είπε απλώς ότι το παίρνει πίσω. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καλογρίτσας αισθάνθηκε αδιαθεσία όταν άρχισε ο αντίλογος

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας αισθάνθηκε αδιαθεσία μόλις άρχισε να δέχεται ερωτήσεις και αντίλογο σε αυτά που έλεγε από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μίλησαν για μια αδιαθεσία σκοπιμότητας.

Επεσήμαναν τρία στοιχεία που κατέρριπταν τους πρώτους ισχυρισμούς του Χρήστου Καλογρίτσα. Ειδικότρα, έλεγαν ότι από τις καταθέσεις του ΤΟΞΟΤΗ στην Τράπεζα Αττικής φαίνεται ότι διέθετε από 1η Ιουλίου η εταιρεία καταθέσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ και συνεπώς είχε τα 3 εκατ ευρώ που απαιτούνταν για την εγγυητική επιστολή συμμετοχής στον διαγωνισμό, συνεπώς αυτό το στοιχείο καταρρέει ότι ήταν “μπροστινός” και χρειαζόταν την κατάθεση της CCC. To δεύτερο, ότι “μάζεψε” αυτά που είπε περί ύπαρξης Sms τα οποία έχει στην κατοχή του αφού αρνήθηκε λίγο αργότερα να τα καταθέσει όπως του ζήτησε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη. Και τρίτον, η ξαφνική αδιαθεσία… 

Σύμφωνα με πηγές από την αξιωματική αντιπολίτευση, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη φέρεται να είπε στον μάρτυρα: 

Θεοδώρα Τζάκρη: «Δεν ντρέπεστε που τα λέτε αυτά κ. Καλογρίτσα; Παριστάνετε τον εργολάβο των δήθεν αριστερών σας πεποιθήσεων; Η μόνη σας έννοια είναι να κρατήσετε τα 3 εκ. Και εμπλέκετε ολόκληρη παράταξη, με την οποία λέτε ότι έχετε και φιλικές σχέσεις. Τι ζητάτε από την κυβέρνηση για να καταθέσετε όλα αυτά τα ευφάνταστα που σκαρφιστληκατε με καθυστέρηση 4 ετών; Δεν ντρέπεσαι να λες ότι ανήκεις στην Αριστερά και να εμπορεύεσαι τις σχέσεις σου με αυτήν για να μην επιστρέψεις τα 3 εκ;»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις