Παρασκευή, 3 Μαΐ
23oC Αθήνα

Εμφύλιος στους Σπαρτιάτες: Οι «9+» του Κασιδιάρη πιέζουν τον Βασίλη Στίγκα με στόχο να του πάρουν το κόμμα

Εμφύλιος στους Σπαρτιάτες: Οι «9+» του Κασιδιάρη πιέζουν τον Βασίλη Στίγκα με στόχο να του πάρουν το κόμμα

Αναβλήθηκε για το απόγευμα της Πέμπτης (31.08.2023) η συνεδρίαση της ΚΟ των Σπαρτιατών. Σε οριακό σημείο η συνύπαρξη του Βασίλη Στίγκα με τους “9+” βουλευτές της επιρροής Ηλία Κασιδιάρη.

Η νέα αναβολή της συνεδρίασης της ΚΟ των Σπαρτιατών, επισήμως αιτιολογήθηκε στην ύπαρξη ενός σοβαρού οικογενειακού προβλήματος, αν και -σύμφωνα με πληροφορίες- η πραγματική αιτία είναι ότι ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, επιχειρεί να κερδίσει χρόνο, προκειμένου να πάρει με το μέρος του τέσσερις βουλευτές, ώστε η ΚΟ των Σπαρτιατών σε μια ενδεχόμενη αποχώρηση των βουλευτών επιρροής Κασιδριάρη, να μην πέσει κάτω των “5” και χάσει την κρατική χρηματοδότηση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι “9+” βουλευτές φέρονται να πιέζουν τον Βασίλη Στίγκα για την διεξαγωγή ανοικτού συνεδρίου, με στόχο να του πάρουν το κόμμα, δημιουργώντας νέα κομματική ιεραρχία. Μάλιστα, το περιβάλλον Στίγκα διαρρέει ότι για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού, καθημερινά λαμβάνουν περί τις 200 αιτήσεις εγγραφής ως μέλη στους Σπαρτιάτες. Και καταγγέλλουν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, όχι απλώς έχει διεισδύσει στην ΚΟ, αλλά έχει ορίσει συγκεκριμένους βουλευτές ως αρχηγό και υπαρχηγό του κόμματος.

Γραμμή άμυνας του Στίγκα σε αυτή την εισβολή νέων μελών είναι ότι το Καταστατικό των Σπαρτιατών που -όπως λένε- προβλέπει ότι για την εγγραφή ενός μέλους του κόμματος, απαιτείται η υπογραφή του Προέδρου και έτσι ο Στίγκας όλες αυτές τις αιτήσεις θα τις μπλοκάρει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις