Πολιτική

Ενημερώνει τους αρχηγούς των κομμάτων ο Μητσοτάκης!

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει την Τρίτη, 11.08.2020, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τις τελευταίες ώρες η ένταση έχει ανέβει κατακόρυφα, καθώς το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis έχει ήδη περάσει τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται αποφασισμένος να τραβήξει το σχοινί.

Άμεση η ελληνική αντίδραση στις τουρκικές προκλήσεις – Αυστηρό διάβημα στην Άγκυρα

Λίγο νωρίτερα, άμεση ήταν η κινητοποίηση της ελληνικής διπλωματίας αμέσως μόλις δημοσιεύθηκε η παράνομη τουρκική navtex, για σεισμικές έρευνες σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε άμεσα με έκδοση αυστηρής ανακοίνωσης, δια της οποίας αναδείχθηκε, μεταξύ άλλων, ο προσχηματικός χαρακτήρας της φερόμενης τουρκικής ετοιμότητας για διάλογο για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, ενώ τονίστηκε ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό, θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Τέλος, η Τουρκία καλείται να τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειές της που υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Click4more: Επικοινωνία Μητσοτάκη με ΓΓ ΝΑΤΟ: «Μη αποδεκτή η πολιτική των ίσων αποστάσεων»

Επιπλέον, ο Νίκος Δένδιας είχε ήδη δώσει από το πρωί οδηγίες στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα να διενεργήσει αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολούθησαν τηλεφωνικές συνομιλίες με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Γερμανίας, της Κύπρου και του Μπαχρέιν, κατά τις οποίες ο Υπουργός Εξωτερικών ανέπτυξε το περιεχόμενο της συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου που συνήφθη επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και των κανόνων καλής γειτονίας και αναφέρθηκε στις προκλητικές κινήσεις της Αγκυρας στην περιοχή, ως αντίδραση στην καθόλα νόμιμη αυτή συμφωνία. Οι επαφές του Υπουργού Εξωτερικών θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Υπενθυμίζεται δε ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε το πρωί με τον Πρόεδρο του Ε. Συμβουλίου Σ. Μισέλ, τον οποίο ενημέρωσε για τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, αναφορικά με την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, καθώς «και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο», ενώ το απόγευμα συνομίλησε και με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο TikTok: Μπες κι εσύ στο axiologisi.ypes.gov.gr και δώσε τον βαθμό σου όπως στην Eurovision για να γίνουμε καλύτεροι
«Δίνουμε το πρώτο λόγο στους πολίτες για να αξιολογήσετε τις υπηρεσίες στο Δημόσιο αλλά και στον Δήμο σας», λέει στο βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης 3
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 19
Άρση ασυλίας για Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Η υπόθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη μήνυση που του έχει υποβάλει η Αθηνά Λινού και της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Παύλος Πολάκης και η Έλενα Ακρίτα σε επιτροπή της Βουλής 4
Στέφανος Κασσελάκης: Ένοχος για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες – 30 μήνες φυλακή με αναστολή και πρόστιμο 50.000 ευρώ
Η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή του Στέφανου Κασσελάκη επισημαίνοντας ότι «δεν είχε δόλο» - Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης
Eurokinissi 36
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1