Πολιτική

Ενισχύεται κατά έναν βουλευτή η κυβερνητική παράταξη

Στους 126 βουλευτές η Κ.Ο. της Ν.Δ, με τον Δημήτρη Μπριάνη να λαμβάνει την έδρα του Νίκου Σταυρογιάννη στη Βουλή.

Την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα προκειμένου να ορκιστεί δήμαρχος Λαμίας υπέβαλε με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Σταυρογιάννης.

Τη θέση του στο Κοινοβούλιο θα καταλάβει ο πρώτος επιλαχών στον νομό Φθιώτιδας Δημήτρης Μπρίανης και έτσι η έδρα επιστρέφει στη Ν.Δ., καθώς ο παραιτηθείς κ. Σταυρογιάννης είχε εκλεγεί με το “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σταυρογιάννης είχε διαγραφεί από τη Ν.Δ, τον Οκτώβρη του 2012, μετά από δηλώσεις του πως θα καταψηφίσει τα νέα μέτρα. Στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές έθεσε υποψηφιότητα για τον δήμο της Λαμίας με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο και κέρδισε την εκλογική κούρσα, ενώ μέχρι πρόσφατα δήλωνε αισιόδοξος πως θα κατάφερνε να διατηρήσει και τα δύο αξιώματα.

Μετά την παραίτηση του ανεξάρτητου βουλευτή η έδρα επιστρέφει στη Ν.Δ., η οποία αυξάνει την κοινοβουλευτική της δύναμη από τους 125 στους 126 βουλευτές.

Διαβάστε

Παραιτείται από βουλευτής ο Σταυρογιάννης – Ποιος παίρνει τη θέση του στη Βουλή
 

Αποτελέσματα εκλογών: Μεγάλη ανατροπή στη Λαμία – Νέος Δήμαρχος ο Νίκος Σταυρογιάννης (VIDEO)

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ