Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2019: “Εντολή” Μητσοτάκη η παραίτηση Μεϊμαράκη – Ασημακοπούλου

Ευρωεκλογές 2019: “Εντολή” Μητσοτάκη η παραίτηση Μεϊμαράκη – Ασημακοπούλου

Κεντρική επιλογή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η προαναγγελία της παραίτησης Μεϊμαράκη – Ασημακοπούλου μετά την ψήφιση της τροπολογίας για την άρση του ασυμβίβαστου βουλευτή και υποψήφιοι ευρωβουλευτή.

Η κίνηση των δύο έγινε μετά από συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη και είναι μια αυτονόητη πράξη πολιτικής συνέπειας βάσει των αρχών του κόμματος, λένε πηγές από την οδό Πειραιώς, προσθέτοντας πως όταν ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητές τους, ίσχυε ο νόμος που ψήφισε η ΝΔ και προέβλεπε την υποχρεωτική παραίτησή τους τουλάχιστον 15 μέρες προ των ευρωεκλογών.

Κατά πληροφορίες, μάλιστα, το ίδιο θα συμβεί και με την Κατερίνα Μάρκου, παρά το γεγονός ότι η έδρα της θα επιστρέψει στο Ποτάμι, αφού με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη είχε εκλεγεί το 2015 και στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε για να προσχωρήσει στη ΝΔ.

“Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση είναι αυτή που οφείλει να εξηγήσει βάσει ποιας ακριβώς λογικής και πολιτικής ηθικής ψήφισε σήμερα ειδική τροπολογία, με αποκλειστικό στόχο να επιτρέψει στην κυρία Κουντουρά, τον κ. Δανέλλη και τον κ. Κουρουμπλή να το έχουν δίπορτο, διατηρώντας την έδρα τους στην ελληνική Βουλή, στην περίπτωση που δεν εκλεγούν στο Ευρωκοινοβούλιο”, καταλήγουν οι ίδιες πηγές της ΝΔ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις