Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το “τσουνάμι” τροπολογιών στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μέχρι τώρα, οι υπουργικές τροπολογίες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών,  έχουν φτάσει τις 19 !

Από τις 19 υπουργικές τροπολογίες οι 12-13 κατατέθηκαν τις τελευταίες πέντε ώρες! Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου αντί να καθησυχάσει για αυτό το “πάρτι” κακής κυβερνητικής από τους υπουργούς, προανήγγειλε ότι και νέο κύμα υπουργικών τροπολογιών θα έρθει και την επόμενη εβδομάδα στα άλλα νομοσχέδια που έχουν προγραμματιστεί να ψηφιστούν.

Η κυρία Παπανάτσιου δικαιολόγησε τον “βομβαρδισμό” των υπουργικών τροπολογιών στο γεγονός ότι κλείνει η Βουλή για τις θερινές διακοπές και τα θέματα αυτά δεν μπορούν να εκκρεμούν.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, διαμαρτυρόμενος ανακοίνωσε πως το κόμμα του όχι μόνο καταγγέλλει τη “κυβερνητική νομοθέτηση ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσαμε…” αλλά ανακοίνωσε πως το κόμμα του αποχωρεί. Το νομοσχέδιο είπε, κρατώντας το στο ένα χέρι, “είναι πούπουλο και οι τροπολογίες κούτσουρο’ που κράταγε στο άλλο του χέρι.

Με τροπολογίες ρυθμίζεται τα πάντα από την φορολογική ενημερότητα του Μεγάρου Μουσικής μέχρι τον εκσυγχρονισμό πέντε αεροσκαφών του Ναυτικού. Από το πόσο θα κάνει η στάθμευση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέχρι τον ΕΝΦΙΑ και το ΦΠΑ!

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος διαμήνυσε πως εάν συνεχιστεί να έρχονται υπουργικές τροπολογίες θα εξετάσουμε τη στάση που θα κρατήσουμε και εμείς. Ο γραμματέας της ΚΟ Κώστας Τσιάρας κατήγγειλε την “καταιγίδα” των υπουργικών τροπολογιών λέγοντας πως “η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο νομοθέτησης μέσω τροπολογιών…” και μίλησε για υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και της νομοθετικής εξουσίας

Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος από την πλευρά του σημείωσε ότι μόλις τώρα μας ήρθε και νέα υπουργική τροπολογία… θα πρέπει να υπάρξει χρόνος να τις διαβάσουμε και να τις συζητήσουμε… Την έντονη διαμαρτυρία της κατέγραψε και η ΧΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, πάντως με την έναρξη της συνεδρίασης είχε μια ιδέα που μάλλον ακούστηκε ως διάθεση “προβοκάτσιας” στις εύκολα προβλέψιμες διαμαρτυρίες που θα εξέφραζε η αντιπολίτευση για αυτή την βροχή των υπουργικών τροπολογιών. Πρότεινε εάν οι βουλευτές ομιλητές δεν είναι τελικά πολλοί αυτοί που θα εγγραφούν για να μιλήσουν, να μην γίνει η συζήτηση κάι ψήφιση του νομοσχεδίου σήμερα και αύριο όπως είναι προγραμματισμένο, αλλά να το τελειώνουμε σήμερα…

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε