Πολιτική

Επεισόδιο Ντράγκι – Μαριά στις Βρυξέλλες

Ένα επεισόδιο έγινε την ώρα της κατάθεσης του Μάριο Ντράγκι στην επιτροπή Οικονομικών του ευρωκοινοβουλίου. Ο έλληνας ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς προκάλεσε τον Μάριο Ντράγκι ζητώντας να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει την Ελλάδα όπως να την βοηθήσει να αποπληρώσει τα δάνεια στο ΔΝΤ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική», συμφώνησε ο Ντράγκι αλλά η ΕΚΤ δεν μπορεί να αναλαμβάνει την χρηματοδότηση για την εξόφληση δανείων.

Είπε ακόμα ότι η Ελλάδα έχει πάρει 223 δισ μέσω δανείων από την Ευρώπη και επιποοσθέτως και την ρευστότητα από την ΕΚΤ (118 δισ μέχρι τώρα) αλλά και τα δάνεια από το ΔΝΤ και βεβαίως το κούρεμα το 2012.

Σ’ εκείνο το σημείο ο Νότης Μαριάς εξανέστη και χτύπησε το έδρανο κουνώντας ένα έγγραφο προς τον επικεφαλής της ΕΚΤ το οποίο σύμφωνα με τον κ. Μαριά δείχνει ότι ο ίδιος ο Ντράγκι όταν ήταν διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας είχε κάνει χρήση της βοήθειας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξης Τσίπρας «οργώνει» τη χώρα και παίρνει τον δρόμο για τις κάλπες
Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, ο κύκλος των επισκέψεων συνεχίζεται στη Μεσσηνία - Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί στις 13.00 το Νοσοκομείο Καλαμάτας και θα συζητήσει με τους εργαζομένους στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν μπορεί να διαγράψει τα δικαιώματα των νησιών μας
«Η ευθύνη μας είναι να τα υπερασπιζόμαστε με σταθερότητα, ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα, συμμαχίες και τεκμηριωμένο λόγο, πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο» σημείωσε
Κυριάκος Μητσοτάκης 38
Νάντια Γιαννακοπούλου για την προσωπική επίθεση του Μακάριου Λαζαρίδη: «Ξεπέρασε το όριο της αντοχής μου»
«Είμαστε άνθρωποι και όταν είσαι άνθρωπος σημαίνει να πει ότι ξέρεις, έχεις όλες τις πτυχές. Σε οδηγεί πολλές φορές και στο να δακρύσεις. Δεν ντρέπομαι για αυτό»
Η Νάντια Γιαννακοπούλου δακρυσμένη μετά από καυγά με τον Μακάριο Λαζαρίδη στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα 8