Πολιτική

Επέκταση των αυξήσεων στα Σώματα Ασφαλείας ζητά και ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Δημοσχάκης με ερώτησή του στη Βουλή

«Η μισθολογική αύξηση πρέπει να επεκταθεί στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που δίνουν καθημερινά έναν αδιάκοπο αγώνα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ

Επέκταση των αυξήσεων και στα Σώματα Ασφαλείας ζητά και νέος βουλευτής της ΝΔ, τη στιγμή που επικρατεί έντονη δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου μετά το γαλάζιο «αντάρτικο», στον απόηχο των ανακοινώσεων του Νίκου Δένδια για τους ένστολους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Τάσος Δημοσχάκης, που είναι και επίτιμος αρχηγός της ΕΛΑΣ, κατέθεσε ερώτηση προς όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία, ζητώντας αυξήσεις και στα Σώματα Ασφαλείας.

Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος στην ερώτησή του προς τα υπουργεία Οικονομικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Κλιματικής Κρίσης, Ναυτιλίας, η κυβερνητική πρωτοβουλία για την αύξηση των αποδοχών των Ενόπλων Δυνάμεων «συνιστά δίκαιη και επιβεβλημένη κίνηση, επιβραβεύοντας το υψηλό φρόνημα και το αίσθημα καθήκοντος που διακρίνει το έμψυχο δυναμικό και αναγνωρίζοντας εμπράκτως τον καθοριστικό τους ρόλο στην υπεράσπιση της εθνικής μας ακεραιότητας».

«Η μισθολογική αύξηση πρέπει να επεκταθεί στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που δίνουν καθημερινά έναν αδιάκοπο αγώνα, βρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή, άλλοτε στα σύνορα κι άλλοτε στην ενδοχώρα, καλούμενοι να διαχειριστούν σύνθετες κρίσεις, να αντιμετωπίσουν το οργανωμένο έγκλημα, να προστατεύσουν την κοινωνική ειρήνη, καθώς και να σταθούν στο πλευρό των πολιτών, σε συνθήκες φυσικών καταστροφών και εκτάκτων αναγκών», προσθέτει.

Πιο αναλυτικά, η ερώτησή του έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ & ΔΙΚΑΙΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ, ΩΣ ΑΓΡΥΠΝΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΝΟΜΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΥΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ!

Η παρούσα κυβέρνηση, με ουσιαστικά μέτρα, στηρίζει με κάθε τρόπο όλα τα στελέχη των Σ.Α και των Ε.Δ, αναγνωρίζοντας την αταλάντευτη διαχρονική προσφορά τους στην Πατρίδα!

Στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής, αποφασίστηκε πρόσφατα & πολύ ορθώς, να χορηγηθεί από 1η Ιουλίου, ύψους 100€, το πολυσυζητημένο επίδομα επικίνδυνης εργασίας σε όλα τα στελέχη των Σ.Α & των Ε.Δ.

Ωστόσο, πρόσφατα, μετά από «νοικοκυρεμένη πολιτική» έχει θεσπιστεί από την 1η Απριλίου, μία δίκαιη μισθολογική μεταρρύθμιση για όλα τα στελέχη των Ε.Δ, αποτελώντας ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης προς τους υπερασπιστές της άμυνας και της εδαφικής ακεραιότητας της Χώρας!

Προβλέποντας μάλιστα αυξήσεις στις αποδοχές τους, που θα κυμαίνονται από 13% έως και 20%.

Τα στελέχη των Ε.Δ, & των Σ.Α έχουν σχεδόν το ίδιο βαθμολόγιο, την αυτή εκπαιδευτική επάρκεια, μέσα από τις Παραγωγικές Σχολές του Κράτους, καθώς και το ίδιο περίπου προσοντολόγιο, υπηρετώντας με αυταπάρνηση την πατρίδα, διασφαλίζοντας την ευνομία, την ευταξία και επιβάλλοντας την ειρήνη.

Ιδιαίτερο παράδειγμα αποτελεί ο ακριτικός Έβρος, όταν τον Μάρτιο 2020 τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας & του Ελληνικού Στρατού, η Χώρα δέχτηκε την ιδιότυπη πολιορκία από την γειτονική Χώρα με το ΕΝΙΑΙΟ ΔΟΓΜΑ κράτησαν όρθια τα σύνορα, μαζί, στην πρώτη γραμμή μάχης!

Επίσης δεν λησμονείται, ότι από την ενοποίηση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας το 1984 έως σήμερα, έχουν τραυματιστεί θανάσιμα εκατόν πενήντα τέσσερις (154) αστυνομικοί, θύματα τρομοκρατικών ενεργειών, συμπλοκών, καταδιώξεων με τροχαία κλπ. ατυχήματα σε ώρα Υπηρεσίας.

Μη ξεχνώντας φυσικά τα επί πλέον 40 περίπου στελέχη που βρίσκονται σήμερα σε αμαξίδια με βαριά αναπηρία εν καιρώ ΕΙΡΗΝΗΣ!

Συνεπώς, θα ήταν δίκαιο & προτείνεται, όπως το ως άνω αίτημα εξεταστεί επί πλέον, με μια δεύτερη ματιά, ώστε να νομοθετηθεί αντίστοιχη μισθολογική αύξηση και στους υπηρετούντες στα Σ.Α, όπως αυτή με τα στελέχη των Ε.Δ, με βάση τον βαθμό, την προϋπηρεσία και των θέσεων ευθύνης τους!

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω ερωτάσθε:

Προτίθεται το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, μετά από εισήγηση των συναρμοδίων Υπουργείων, να νομοθετήσει την αναγκαία μισθολογική αύξηση και στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς & της Λιμενικής Αστυνομίας, εξαντλώντας φυσικά κάθε δημοσιονομικό περιθώριο;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου απορρίπτει τα σενάρια συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά: «Τον εκτιμώ αλλά είμαστε αυτόνομοι»
«Σε κάποια πράγματα από αυτά που που λέει ο Αντώνης Σαμαράς, συμφωνώ», σχολίασε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής - Τι είπε για την εξέγερση των μεταναστών στη δομή φιλοξενίας στις Σέρρες
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Πολυτεχνείο: Τα μηνύματα Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Ανδρουλάκη για την επέτειο – «Κρατάμε ζωντανό εκείνο το σκίρτημα ελευθερίας»
«Τιμούμε την εξέγερση του 1973 αναβαθμίζοντας την Παιδεία, ώστε να συμβαδίζει με την εποχή μας» τονίζει ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υπογραμμίζει πως «στα χρόνια που έρχονται το Πολυτεχνείο θα γίνεται όλο και πιο επίκαιρο»
Εξέγερση του Πολυτεχνείου
Επέτειος Πολυτεχνείου: Ο Κωνσταντίνος Τασούλας κατέθεσε στεφάνι – «Είναι η υπεύθυνη λαϊκή και γενναία διεκδίκηση της δημοκρατίας»
«Σήμερα, τιμώντας το Πολυτεχνείο και όσους αψήφισαν τη ζωή τους για αυτό, αναμετριόμαστε με το χρέος μας απέναντί στο ευαίσθητο πολίτευμα της δημοκρατίας», είπε μεταξύ άλλων
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας Καταθέτει στεφάνι
Χριστούγεννα με τους ψηφοφόρους για τους βουλευτές της ΝΔ: Τα εκλογικά σενάρια και τα «νέα κόμματα»
Η Ν.Δ. βρίσκεται πολύ μακριά από την αυτοδυναμία και ακόμη περισσότερο από το ποσοστό του 40,56% που είχε συγκεντρώσει στις εθνικές εκλογές του 2023, όταν είχε εκλέξει 158 βουλευτές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό
Κώστας Καραμανλής για τον θάνατο του Δημήτρη Σταμάτη: «Αποχαιρετώ τον συναγωνιστή από τα πρώτα μας βήματα στη Θεσσαλονίκη»
Ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών έπειτα από πολύχρονη μάχη με σοβαρή ασθένεια
Ο Κώστας Καραμανλής με τον Δημήτρη Σταμάτη σε συνάντησή τους λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004