Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Επέκταση χωρικών υδάτων στο Ιόνιο πριν τις εκλογές προανήγγειλε η Αναγνωστοπούλου

Αναγνωστοπούλου

Η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, ειδικά όταν τα έχει βρει με τους γείτονες, είπε η αναπληρωτής ΥΠΕΞ.

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο πριν τις βουλευτικές εκλογές, άφησε η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η υπουργός απαντώντας σε σχετική αναφορά του τομεάρχη της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου για το θέμα , είπε επί λέξει: «Η κυβέρνηση δεν έχει μειωμένη ευθύνη. Για θέματα εξωτερικής πολιτικής που όλοι ομονοούμε ότι η κυβέρνηση έχει και την ισχύ να νομοθετεί αυτό για το οποίο έχει την εντολή του λαού. Ελπίζω να μην εννοείτε για το αν έχει ή δεν δικαίωμα η κυβέρνηση να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στο Ιόνιο, ειδικά όταν τα έχουμε βρει με τους γείτονες. Δεν θα πρέπει να υπάρχει πλειοδοσία σε εθνικά θέματα…»

Η απάντηση αυτή της κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου ήρθε στις αναφορές του βουλευτή και τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεσμεύσει τη χώρα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και στα εθνικά θέματα. «Σας έχουμε προειδοποιήσει να μη δεσμεύετε τη χώρα ενώ βρίσκεστε σε αποδρομή, μην εργαλειοποιείτε για ακόμη μια φορά σοβαρά βήματα της εξωτερικής πολιτικής και των διεθνών σχέσεων της χώρας, για εσωτερικούς πολιτικούς σκοπούς», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, σημειώνοντας με νόημα «ξέρετε τι εννοώ, για τις σκέψεις σας που έχετε διαρρεύσει για το Ιόνιο και πέραν του Ιουνίου».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις