Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Επενδύσεις από την Ασία ψάχνει ο Τσακαλώτος

Επενδύσεις από την Ασία ψάχνει ο Τσακαλώτος
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ EUROKINISSI

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φλερτάρει με ασιάτες επενδυτές και τους ζητά να εκμεταλλευτούν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και να αποκτήσουν το «πλεονέκτημα του πρώτου παίκτη» το οποίο τώρα απολαμβάνει η Κίνα.

Ο κ. Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο ikkei Asian Review στην Αθήνα τόνισε πως οι επενδυτές που θα κινηθούν έγκαιρα, θα μπουν ακριβώς την ώρα που αρχίζουν να αυξάνονται οι τιμές ενώ πρόσθεσε πως βλέπει «πολλές επενδυτικές ευκαιρίες από τα ακίνητα έως την αγορά αερίου, τα αγροτικά προϊόντα, τα χημικά και άλλα».

Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να συναντηθεί με επενδυτές από τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο του ταξιδιού στο Μπαλί της Ινδονησίας για την ετήσια συνάντηση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στην ελληνική οικονομία και στο γεγονός οτι συρρικνώθηκε κατά ένα τέταρτο λόγω της κρίσης χρέους και των μέτρων λιτότητας.

«Είχαμε μια ύφεση που ήταν από τις μεγαλύτερες που είχε ποτέ μια χώρα σε περίοδο ειρήνης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η Ελλάδα έβαλε τέλος σε οκτώ χρόνια οικονομικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Αύγουστο και ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε από τους ασιάτες επενδυτές να αποκτήσουν μια «δίκαιη εικόνα» για τη σημερινή Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Nikkei Asian Review η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της την κρίση και αναμένεται την οικονομία της να αναπτυχθεί με ρυθμό 2,1% φέτος και 2,5% το 2019. Οι τιμές ακινήτων στην Ελλάδα είναι περίπου στο μισό αυτών που ήταν πριν από την κρίση. Οι επενδυτές επωφελούνται, με νέα ξενοδοχεία να ξεφυτρώνουν σε όλη την Αθήνα, ανταποκρινόμενοι στην αύξηση του τουρισμού, επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις