Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Επερώτηση ΝΔ σε Κοτζιά για το “θερμό επεισόδιο” με την Τουρκία

Επερώτηση ΝΔ σε Κοτζιά για το “θερμό επεισόδιο” με την Τουρκία

Επίκαιρη Επερώτηση κατέθεσε η ΝΔ στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά κατέθεσαν σήμερα σχετικά με τις πληροφορίες από «ανώτατες πηγές του Υπουργείου Άμυνας» για την πιθανότητα αυξημένης έντασης και ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου από την Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής επισημαίνουν ότι οι πληροφορίες αυτές αφορούν στην ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, και οι οποίες μάλιστα αιφνιδίασαν τις αρχές της Κύπρου οι οποίες αναγκάστηκαν να προβούν σε διάψευση.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν πως «οι διαρροές “ανώτατων πηγών”, που δεν έχουν διαψευσθεί ακόμα από Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό για την υπευθυνότητα χειρισμού τόσο κρίσιμων εθνικών θεμάτων».

Υπογραμμίζουν ότι «δεν είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για πιθανό θερμό επεισόδιο την περίοδο που φαίνεται να προγραμματίζονται ενέργειες αξιοποίησης των ενεργειακών πηγών στην Α.Ο.Ζ. της Κύπρου, προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση της Λευκωσίας» Και ζητούν την «επίσημη θέση του Υπουργείου των Εξωτερικών που είναι υπεύθυνο για τη συνολική άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε