Πέμπτη, 23 Μαΐ
28oC Αθήνα

Επικοινωνία Μητσοτάκη – φον ντερ Λάιεν: Στην Αθήνα ειδικοί της Κομισιόν για τους σιδηροδρόμους

Επικοινωνία Μητσοτάκη – φον ντερ Λάιεν: Στην Αθήνα ειδικοί της Κομισιόν για τους σιδηροδρόμους

Επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε σήμερα (6.3.2023) το πρωί η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με θέμα την τεχνική υποστήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων της και τη βελτίωση της ασφάλειάς τους. Επίσης στην Αθήνα θα καταφθάσει αυτή την εβδομάδα επιτροπή ειδικών της ΕΕ για τους σιδηροδρόμους.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε αναφορά σε ποστ που έκανε στο twitter στην κινητοποίηση της ΕΕ και της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το θέμα των σιδηροδρόμων της Ελλάδας, ευχαρίστησε την πρόεδρο της Κομισιόν και τόνισε ότι «χαιρόμαστε που μπορούμε να βασιστούμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας για βοήθεια».

Αναλυτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Ευχαριστώ αγαπητή μου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ταχεία ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας. Είμαστε αποφασισμένοι να κινητοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους. Χαιρόμαστε που μπορούμε να βασιστούμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας για βοήθεια».

Νωρίτερα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε αποκαλύψει την επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και την αποστολή στην Αθήνα επιτροπής ειδικών της ΕΕ για τους σιδηροδρόμους, μέσα από ανάρτηση που έκανε στο twitter.

«Σήμερα το πρωί συζήτησα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για περαιτέρω τεχνική υποστήριξη που μπορεί να παράσχει η ΕΕ στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων της και τη βελτίωση της ασφάλειάς τους» ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην ανάρτησή της.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκανε αναφορά και στο ταξίδι στην Αθήνα ειδικών από την επιτροπή και τον Οργανισμό σιδηροδρόμων της ΕΕ.

Αναλυτικά η πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι: «ειδικοί από την Επιτροπή και τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων της ΕΕ θα ταξιδέψουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα. Η ασφάλεια των σιδηροδρόμων είναι πρωταρχικής σημασίας».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις