Κυριακή, 5 Μαΐ
18oC Αθήνα

Επικοινωνία Μπλίνκεν – Δένδια για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την αποστολή βοήθειας στο Κίεβο

Επικοινωνία Μπλίνκεν – Δένδια για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την αποστολή βοήθειας στο Κίεβο

Την υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία χαιρέτησαν οι ΗΠΑ, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. Προηγήθηκε ολιγόλεπτη επικοινωνία με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια, με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ να εκφράζει -μεταξύ άλλων- τα συλλυπητήρια του για  την απώλεια των δέκα Ελλήνων ομογενών. 

«Μίλησα σήμερα με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια για τις προσπάθειές μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία να αντισταθεί στην αχαλίνωτη επιθετικότητα της Ρωσίας» αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, σε ανάρτησή του στο Twitter. 

«Η Ελλάδα παραμένει ζωτικής σημασίας Σύμμαχος του ΝΑΤΟ και υποστηρικτής της ουκρανικής κυριαρχίας», προσθέτει ο Άντονι Μπλίνκεν. 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επικοινώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, και τον συλλυπήθηκε για την απώλεια των δέκα Ελλήνων στη μάχη της Ουκρανίας. Στην ολιγόλεπτη επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες τέθηκε και το ελληνοτουρκικό ζήτημα. Ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε τον Αμερικανό ομόλογό του για τη στάση που κράτησε σχετικά με το αίτημα της Τουρκίας για την αποστρατικοποίηση των νησιών μας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα (27.02.2022) δύο C-130 με αμυντικό υλικό και ανθρωπιστική βοήθεια αναχώρησαν από την Ελλάδα για την ενίσχυση της Ουκρανίας. Στο αεροδρόμιο βρέθηκε και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις