Πολιτική

Επιμένει η Αυλωνίτου: Το ΔΝΤ είχε χάσει το κύρος του και το αναβαθμίσαμε!

Αμετανόητη στις θέσεις της για το ΔΝΤ εμφανίστηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η κα Αυλωνίτου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το 2010 το ΔΝΤ είχε χάσει κάθε κύρος και εμείς το αναβαθμίσαμε.

«Το ΔΝΤ ήταν ανυπόλητο, είχε χάσει κάθε κύρος. Το έφερε το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου στην Ευρώπη το 2010. Εμείς δεν το θέλαμε. Μας το επέβαλλαν», είπε.

Και πρόσθεσε: «Το ΔΝΤ δεν χρειάζεται πλέον γιατί η Ευρώπη έχει το μηχανισμό να μας δανείσει. Στην Ελλάδα διασώθηκε η υπόληψή του. Αυτή την στιγμή δεν είναι αναγκαίο στην Ευρώπη. Ο κ. Σόιμπλε το θέλει. Του δώσαμε κύρος και το αναβαθμίσαμε!»

Υπενθυμίζεται ότι η κα Αυλωνίτου πριν από λίγες ημέρες μιλώντας στο MEGA είχε δηλώσει: «Κοιτάξτε, παίζονται παιχνίδια. Το ΔΝΤ, το οποίο το σώσαμε. Η Ελλάδα το έσωσε, ήταν χρεοκοπημένο και μπαίνοντας στο ελληνικό πρόγραμμα, να πω ότι δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ από το 2013».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ελλάδα και ΗΠΑ υπέγραψαν κοινή διακήρυξη οικονομικής ασφάλειας με τη «σφραγίδα» Τραμπ – Τι προβλέπει η συμφωνία
Στην Αθήνα «φυτεύτηκε» ο πνευματικός σπόρος που άνοιξε τον δρόμο για την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης που βιώνουμε σήμερα, τόνισε η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Διακήρυξη Οικονομικής Ασφάλειας υπέγραψαν η Ελλάδα και οι ΗΠΑ στο Ζάππειο Μέγαρο
Γιώργος Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει ένα πολύ μεγάλο διπλωματικό κεφάλαιο που μας καλεί να αναλάβουμε γενναίες πρωτοβουλίες
Ως επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας εδώ και πολλούς μήνες σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία να χτιστεί μια δομημένη σχέση...
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης