Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Επίσκεψη Ερντογάν: Η χειρονομία του Τούρκου προέδρου μετά τη συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Επίσκεψη Ερντογάν: Η χειρονομία του Τούρκου προέδρου μετά τη συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Το χέρι στην καρδιά έβαλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ώρα που αποχαιρετούσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά το πέρας της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα ενόψει της 5ης συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Ελλάδας – Τουρκίας.

Η πρώτη στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα ήταν το Προεδρικό Μέγαρο για να συναντήσει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Μετά τις δηλώσεις ότι θα είναι «όφελος και για τις δύο πλευρές να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο», ο Τούρκος πρόεδρος αποχώρησε για να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση των προέδρων των δύο χωρών διήρκεσε περίπου 20 λεπτά και ακολούθησαν οι υπογραφές στο βιβλίο των διαπιστευτηρίων.

Μετά και τις καθιερωμένες φωτογραφίες στα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου, μεταξύ των ευζώνων που βρίσκονταν εκεί για την υποδοχή του Τούρκου προέδρου, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνόδευσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την έξοδο.

Τη θερμή χειραψία τους ακολούθησε μια χαρακτηριστική κίνηση του Ερντογάν με το χέρι στην καρδιά, ευχαριστώντας την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τη συνάντηση και τη συνομιλία που είχαν.

Φωτογραφίες: Eurokinissi και Reuters

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις