Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Τελευταίος σταθμός η τουρκική πρεσβεία για συνάντηση με την μουσουλμανική μειονότητα

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Τελευταίος σταθμός η τουρκική πρεσβεία για συνάντηση με την μουσουλμανική μειονότητα

«Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να ζουν ειρηνικά» είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία διήρκησε πάνω από 1,5 ώρα.

Οι κοινές δηλώσεις ήταν γενικά σε καλό κλίμα και αυτό που ξεχώρισε ήταν η παρέμβαση – απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Τούρκο Πρόεδρο όταν εκείνος έκανε δυο φορές αναφορά σε «τουρκική μειονότητα».

Μεγάλο κέρδος εκτός από τις συμφωνίες που υπογράφηκαν ήταν η υπογραφή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της «Διακήρυξη Φιλίας και Καλής Γειτονίας των Αθηνών».

Ο Τούρκος Πρόεδρος έφτασε νωρίτερα από το προγραμματισμένο στην Αθήνα και θα αναχωρήσει και αργότερα από το προγραμματισμένο. 

Συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον ίδιο να λέει όσον αφορά στις σχέσεις των δυο χωρών ότι προτιμά να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο. 

Αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου ο Ταγίπ Ερντογάν μετέβη στην τουρκική πρεσβεία. Η επίσκεψη αυτή προστέθηκε στο τέλος στο πρόγραμμα του Ερντογάν καθώς συνάντησε μουσουλμάνους βουλευτές της Θράκης…

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις γύρω από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα στο Liveblog του newsit.gr/Ρεπορτάζ: Αννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

 

Η συνάντηση των δύο ηγετών έγινε σε θερμό κλίμα και διήρκησε πάνω από μία ώρα. Μάλιστα, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν είχαν θερμή χειραψία, μόλις ο Τούρκος πρόεδρος έφτασε στην Ηρώδου Αττικού.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις