Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Επίσκεψη Μακρόν: Η φωτογραφία της ημέρας!

επίσκεψη Μακρόν

Η επίσκεψη Μακρόν… έλαβε τέλος! Ο Γάλλος πρόεδρος αναχώρησε από την Ελλάδα μαζί με την Μπριζίτ Τρονιέ. Νωρίτερα όμως… αναστάτωσαν το Σύνταγμα!

Από τις 17:30 το απόγευμα της Παρασκευής, 08.09.2017, η εποίσκεψη Μακρόν έχει περάσει στην ιστορία. Ο Γάλλος πρόεδρος αναχώρησε με την σύζυγό του, Μπριζίτ Τρονιέ, με προορισμό την Γαλλία. Πριν γίνει αυτό, ωστόσο, το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας αιφνιδίασε τους πάντες, αφού έκανε βόλτα στην Ερμού! Εκεί δημιουργήθηκε φυσικά το αδιαχώρητο. Εκεί, όμως, τραβήχτηκε και η φωτογραφία της ημέρας.

Η επίσκεψη Μακρόν σε… ένα κλικ!

Μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμου από χιλιάδες Αθηναίους, ο Εμμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του έκλεισαν την επίσημη επίσκεψή τους στην Αθήνα με μια βόλτα στον πεζόδρομο της Ερμού, κατά παράβαση μάλιστα του επίσημου πρόγραμματος!

Ο Γάλλος Πρόεδρος σε μια κίνηση που αιφνιδίασε ακόμη και τους άνδρες της προσωπικής του φρουράς κατέβηκε από το προεδρικό αυτοκίνητο έξω από το ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας και για περισσότερο από 40 λεπτά περπάτησε μαζί με τη σύζυγό του μέχρι την Μητρόπολη περνώντας από τον πλέον κεντρικό πεζόδρομο της Αθήνας.

Αρμένικη βίζιτα! “Κουρέλι” το πρόγραμμα από Μακρόν και Τρονιέ! Βόλτα στο Σύνταγμα με selfies και χαμόγελα!

Εκεί τραβήχτηκε και μια εκπληκτική φωτογραφία. Την δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters και δείχνει τον γάλλο πρόεδρο να χαιρετά έναν άνδρα στην Ερμού, ο οποίος βγάζει τα προς το ζειν με την παραδοσιακή λατέρνα!

Ο γάλλος Πρόεδρος είναι χαμογελαστός, το ίδιο και η σύζυγός του. Η φωτογραφία δείχνει μόνο το… χέρι του άνδρα, αλλά και τα… ψιλά που έχει συγκεντρώσει στους δρόμους της Αθήνας. Ένα κομπολόι βρίσκεται επίσης στο πλάνο, καθώς επίσης και η χαρακτηριστική εικόνα μιας γυναίκας πάνω στην λατέρνα.

Δείτε την φωτογραφία

επίσκεψη Μακρόν

“Μανώλη μου”!

Ο Εμμανουέλ Μακρόν, καθόλη τη διάρκεια της βόλτας του δεν σταμάτησε να χαιρετά τον κόσμο. Εκείνοι κυριολεκτικά τον αποθέωσαν! Παράλληλα, στο επίκεντρο τόσο των Αθηναίων, όσο και των τουριστών, βρέθηκε φυσικά η Μπριζίτ Τρονιέ.

Φορώντας ένα κομψό μπλε φόρεμα συνομίλησε με τους περαστικούς και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Την τιμιτική, ωστόσο, στις selfies είχε ο κ. Μακρόν με έναν πολίτη να του φωνάζει “Μανώλη μου” και να τρέχει να ποζάρει στο πλάι του Γάλλου ηγέτη.

Το προεδρικό ζεύγος έκανε στάση και στα μαγαζιά της Ερμού για να χαιρετήσει και να μιλήσει με τους εργαζόμενους, την ώρα που η πρώτη κυρία της Γαλλίας χαμογελούσε στον κόσμο που είχε μαζευτεί στα μπαλκόνια προκειμένου να αποχαιρετήσει το ζεύγος Μακρόν.

Η βόλτα κατέληξε στην Μητρόπολη, όπου ο Εμμανουέλ Μακρόν συνομίλησε με τον πρωτοσυγκελλο του ιερού ναού και μαζί με την Μπριζίτ γνώρισαν την αποθέωση από εκατοντάδες κόσμου που του είπαν το “bon voyage” στην επιστροφή του για το Παρίσι.

Το μήνυμα του Γάλλου Προέδρου ήταν σαφές για την ασφάλεια που ένιωσε ο ίδιος στη ελληνική πρωτεύουσα την ώρα που οι υπεύθυνοι ασφαλείας της ελληνικής προεδρίας άναψαν -στην κυριολεξία- κερί στην εκκλησία που όλα κύλησαν ομαλά και χωρίς απρόοπτα για την ασφάλεια του επίσημου προσκεκλημένου.

Δείτε εικόνες από την Ερμού

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις