Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Επίσκεψη Μακρόν: Πανηγυρίζει το Μαξίμου!

επίσκεψη Μακρόν
Φωτογραφία: Reuters

Η επίσκεψη Μακρόν περνά από τις… ακτίνες του Μεγάρου Μαξίμου. Η ικανοποίηση της κυβέρνησης και η υπογράμμιση μιας φράσης του Γάλλου προέδρου.

Επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα“. Ένα ζήτημα που μονοπωλεί το δημοσιογραφικό και όχι μόνο ενδιαφέρον. Ο Γάλλος πρόεδρος έφτασε στην Ελλάδα την Πέμπτη 07.09.2017 και αναχωρεί την Παρασκευή, 08.09.2017. Η πολυαναμενόμενη ομιλία του στην Πνύκα, πάντως, είχε κυρίως πολιτικό ενδαφέρον. Μετά την ολοκλήρωσή της, η κυβέρνηση ενημερώνει και αισιοδοξεί!

Μακρόν

Τι “διάβασε” το Μαξίμου στην επίσκεψη Μακρόν

Η πρώτη ημέρα επίσκεψης του γάλλου προέδρου στην Αθήνα ολοκληρώθηκε. Έτσι, ικανοποίηση εκφράζει το Μέγαρο Μαξίμου για τα αποτελέσματα της παρουσίας του Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε: “Η αναγνώριση από τον κ. Μακρόν της ανάγκης να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση σύντομα και χωρίς νέες απαιτήσεις από το ΔΝΤ είναι ενδεικτική της σημασίας που αποδίδει στην οριστική υπέρβαση της ελληνικής κρίσης“.

Ακόμη εκτίμησε πως η στρατηγική Μακρόν για δημοκρατική εμβάθυνση της Ευρώπης περνά μέσα από την οριστική επίλυση του ελληνικού ζητήματος.

Ο ίδιος αξιωματούχος, επέστησε την προσοχή σε μία συγκεκριμένη δήλωση που έκανε ο Μακρόν. Ότι δηλαδή για πρώτη φορά υπάρχουν θετικά σημάδια στην Ελλάδα. Ακόμη, από το Μαξίμου υπογραμμίζουν την έμφαση που έδωσε ο Γάλλος Πρόεδρος στην ανάγκη να διευθετηθεί οριστικά και το θέμα του χρέους.

Θεωρεί επίσης, ότι η ευρωπαϊκή ατζέντα του γάλλου Προέδρου παρουσιάζει συγκλίσεις με τις προτάσεις που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για εμβάθυνση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη και εκτίμησε ότι αυτή η ατζέντα είναι προνομιακή για την κυβέρνηση.

Την Παρασκευή, η ελληνική κυβέρνηση προσδοκεί σε μία ουσιαστική συζήτηση με τους επενδυτές. Κι αυτό για να ολοκληρωθεί με θετικό τρόπο και ο στόχος της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας για την επίτευξη επιχειρηματικών συμφωνιών.

επίσκεψη Μακρόν
Φωτογραφία: Reuters

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις