Πολιτική

Επίσκεψη Μακρόν: Πανηγυρίζει το Μαξίμου!

Η επίσκεψη Μακρόν περνά από τις... ακτίνες του Μεγάρου Μαξίμου. Η ικανοποίηση της κυβέρνησης και η υπογράμμιση μιας φράσης του Γάλλου προέδρου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα“. Ένα ζήτημα που μονοπωλεί το δημοσιογραφικό και όχι μόνο ενδιαφέρον. Ο Γάλλος πρόεδρος έφτασε στην Ελλάδα την Πέμπτη 07.09.2017 και αναχωρεί την Παρασκευή, 08.09.2017. Η πολυαναμενόμενη ομιλία του στην Πνύκα, πάντως, είχε κυρίως πολιτικό ενδαφέρον. Μετά την ολοκλήρωσή της, η κυβέρνηση ενημερώνει και αισιοδοξεί!

Μακρόν

Τι “διάβασε” το Μαξίμου στην επίσκεψη Μακρόν

Η πρώτη ημέρα επίσκεψης του γάλλου προέδρου στην Αθήνα ολοκληρώθηκε. Έτσι, ικανοποίηση εκφράζει το Μέγαρο Μαξίμου για τα αποτελέσματα της παρουσίας του Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα.

[read4more]

Συγκεκριμένα, κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε: “Η αναγνώριση από τον κ. Μακρόν της ανάγκης να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση σύντομα και χωρίς νέες απαιτήσεις από το ΔΝΤ είναι ενδεικτική της σημασίας που αποδίδει στην οριστική υπέρβαση της ελληνικής κρίσης“.

Ακόμη εκτίμησε πως η στρατηγική Μακρόν για δημοκρατική εμβάθυνση της Ευρώπης περνά μέσα από την οριστική επίλυση του ελληνικού ζητήματος.

Ο ίδιος αξιωματούχος, επέστησε την προσοχή σε μία συγκεκριμένη δήλωση που έκανε ο Μακρόν. Ότι δηλαδή για πρώτη φορά υπάρχουν θετικά σημάδια στην Ελλάδα. Ακόμη, από το Μαξίμου υπογραμμίζουν την έμφαση που έδωσε ο Γάλλος Πρόεδρος στην ανάγκη να διευθετηθεί οριστικά και το θέμα του χρέους.

Θεωρεί επίσης, ότι η ευρωπαϊκή ατζέντα του γάλλου Προέδρου παρουσιάζει συγκλίσεις με τις προτάσεις που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για εμβάθυνση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη και εκτίμησε ότι αυτή η ατζέντα είναι προνομιακή για την κυβέρνηση.

Την Παρασκευή, η ελληνική κυβέρνηση προσδοκεί σε μία ουσιαστική συζήτηση με τους επενδυτές. Κι αυτό για να ολοκληρωθεί με θετικό τρόπο και ο στόχος της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας για την επίτευξη επιχειρηματικών συμφωνιών.

επίσκεψη Μακρόν
Φωτογραφία: Reuters

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το PosoKanei ήρθε για να μείνει και κάθε εβδομάδα θα γίνεται καλύτερο – Επιδότηση έως και 36.000 ευρώ για την «Ανακαίνιση Κατοικίας»
«Η ακρίβεια παραμένει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τα νοικοκυριά και δεν υπάρχουν εύκολες ή μαγικές λύσεις. Υπάρχει μόνο συνεχής προσπάθεια, σε πολλά επίπεδα ταυτόχρονα» γράφει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 38
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης 8
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
29
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 64
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ