Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Επίσκεψη Ολάντ: Δουλειές στο κέντρο; Αφήστε το για άλλη μέρα!

Επίσκεψη Ολάντ: Δουλειές στο κέντρο; Αφήστε το για άλλη μέρα!

Γαλλικές «αποστειρώσεις» από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. Οι κεντρικές αρτηρίες και δρόμοι, για λόγους ασφαλείας της μετακίνησης του υψηλού καλεσμένου μας, έχουν κλείσει για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες από νωρίς το πρωί, με πολλές ακόμα και λεωφορειακές γραμμές που περνούν από το κέντρο της πόλης να έχουν αναστείλει ή να έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους.

Η κάθοδος της Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος του Χίλτον είναι κλειστή για τα αυτοκίνητα και η κυκλοφορία τους εκτρέπεται στην Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου ή στις κάθετες οδού προς το Κολωνάκι.

Οι πολίτες που είναι υποχρεωμένοι να διέλθουν από την Βασιλίσσης Σοφίας «ασκούνται» επί των πεζοδρομίων στην γνώριμη και «αγαπημένη» τους πεζοπορία, σε ανάλογες υψηλές υποδοχές για την χώρα. Η πεζή κίνηση, τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα είναι ελεύθερη, και από τα δύο πεζοδρόμια της Βασιλίσσης Σοφίας εκτός από μπροστά από την Γαλλική πρεσβεία, όπου ακόμα και από το πεζοδρόμιο δεν επιτρέπεται η κίνηση των πεζών. «Μονοδρόμηση» του πεζοδρομίου υπάρχει και από το απέναντι πεζοδρόμιο, μπροστά από την Βουλή και η κίνηση των πεζών επιτρέπεται μόνο για όσους έχουν είσοδο για το κτήριο της Βουλής ή διαπίστευση.

Μπροστά από την Γαλλική πρεσβεία από νωρίς έχουν παραταχθεί κάθετα στο οδόστρωμα τα μαύρα μίνι λεωφορειακά, τα πολυθέσια οχήματα και τα αυτοκίνητα που μετακινούν την ξένη αντιπροσωπεία, όπως και τα ανάλογα οχήματα της ΕΛΑΣ και της κρατικής ασφάλειας, μαζί με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Την ίδια ώρα, σε τελική φάση, είναι και οι ετοιμασίες στην Βουλή των Ελλήνων. Για πρώτη φορά, από ότι θυμόμαστε, έχουν τοποθετηθεί στους κίονες της κεντρικής εισόδου της εθνικής αντιπροσωπίας, που θα περάσει ο Γάλλος Πρόεδρος, αυτή πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, και τρείς μεγάλες σημαίες, η Ελληνική, η Γαλλική και της ΕΕ.

Τα κόκκινα παχιά χαλιά στις εισόδους της Βουλής έχουν ήδη στρωθεί, ενώ από νωρίς το πρωί, έχουν γυαλίσει με τις αυτοκινούμενες σφουγγαρίστρες τα άσπρα μάρμαρα του περίβολου της Βουλής.

Τα μέτρα, εισόδου στην Βουλή είναι ήδη δρακόντεια, ενώ υπάλληλοι και δημοσιογράφοι έχουν ειδοποιηθεί ότι λίγη ώρα πριν την έλευση του Γάλλου Προέδρου και όση διάρκεια θα παραβρεθεί στο Κοινοβούλιο, οι μετακινήσεις στους χώρους θα είναι περιορισμένες ενώ θα υπάρχουν και τμήματα του ισογείου που δεν θα επιτρέπεται η κίνηση, για τους αυτονόητους λόγους ασφαλείας.

Στα θεωρεία, εκτός από τους πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς συντάκτες θα παραβρεθούν και περίπου 31 γάλλοι δημοσιογράφοι ή ανταποκριτές εργάζονται για γαλλικά και ξένα μέσα ενημέρωση και καλύπτουν το ταξίδι του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα. Αυστηρή, είναι η προειδοποίηση από το Γραφείο Τύπου της Βουλής προς τους έλληνες τουλάχιστον δημοσιογράφους, ότι δεν θα επιτραπεί σε όσους βρεθούν στα δημοσιογραφικά θεωρεία να έχουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο πολύ περισσότερο να τραβούν με αυτά φωτογραφίες, κάτι που για ορισμένους τείνει να εξελιχθεί σε αγαπημένο αντιδημοσιογραφικό και αντικοινοβουλευτικό «σπορ».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε