Πολιτική

Επίσκεψη Ομπάμα: Γαρίδες, σφυρίδα και γλυκό με κάστανα το μενού!

Παρότι λάτρης των... burgers, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, θα δειπνήσει... α λα ελληνικά όταν "πατήσει" στη χώρα μας. Οι... ανύπαρκτοι αστερίσκοι και το μενού.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την Τρίτη καταφθάνει στη χώρα μας ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ωστόσο δεν θα παραδώσει την… προεδρική σκυτάλη στον Ντόναλντ Τραμπ πριν τις 20 Ιανουαρίου του 2017. Το παρασκήνιο για το μενού του επίσημου δείπνου μεταφέρει η στήλη του ΒΗΜΑτοδότη.

Αναφέρει συγκεκριμένα το δημοσίευμα:

“Αφού εξασφάλισα το μενού στο δείπνο προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα, λέω να αρχίσω με αυτό για να δείτε πως ετοιμάζεται ένα δείπνο Πλανητάρχη, έστω και απερχόμενου, σε ελληνικό έδαφος. Πρώτα απ’ όλα ρωτήθηκε μέσω… μυστικών υπηρεσιών, τι φαγητό του αρέσει κι αν υπάρχουν φαγητά που δεν τα τρώει, είτε επειδή δεν του αρέσουν, είτε επειδή έχει κάποια αλλεργία σ’ αυτά.

Τους ειδοποίησαν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει κανένα πρόβλημα με το φαγητό και τρώει τα πάντα. Βεβαίως, όλα τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης έχουν γράψει πολλές φορές ότι του Ομπάμα του αρέσουν τα χάμπουργκερ, αλλά δεν πρόκειται να τον ταϊσουμε στο Προεδρικό Μέγαρο junk food.

Θα του προσφέρουμε ψαράκι, σφυρίδα φρεσκότατη, την ίδια μέρα αγορασμένη από την ψαραγορά του Ρέντη. Την επιμέλεια του φαγητού έχουν αναλάβει δύο σεφ του Προεδρικού Μεγάρου: οι Στέφανος Τσιαμπαλής και Θανάσης Σκούρας… Με τους βοηθούς τους θα ετοιμάσουν ως πρώτο πιάτο γαρίδες με ρύζι, εν συνεχεία κυρίως πιάτο σφυρίδα με βραστά λαχανικά, θα σερβίρουν λευκό κρασί και ως επιδόρπιο έχουν αποφασίσει να παρασκευάσουν γλυκό με κάστανα, αφού, όπως έλεγαν, είναι η εποχή τους.

Ομπάμα στην “Καθημερινή”: Συγχαρητήρια σε Τσίπρα και Έλληνες για τις μεταρρυθμίσεις

Και στο τέλος θα προσφέρουν καφέ φίλτρου ή τσάι, ανάλογα με το τι θέλουν οι συνδαιτυμόνες του κ. Ομπάμα”.

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα Δημοκρατία: Ξεκινά το 16ο τακτικό συνέδριο με σύνθημα «Μαζί για την Ελλάδα του 2030» – Χαμόγελα, αγκαλιές, σέλφι και πηγαδάκια
Στο επίκεντρο η ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, με στόχο την επανασυσπείρωση της «γαλάζιας» παράταξης και την εκλογική ετοιμότητα του κομματικού μηχανισμού
16ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας
ΠΑΣΟΚ κατά Κυρανάκη για το ακίνητο Ανδρουλάκη: «Μετεξεταστέος στο εμπορικό και στο ενοχικό δίκαιο»
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών έθεσε ζήτημα άρθρου 57 του Συντάγματος, με τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά σε υψηλούς τόνους, κάνοντας λόγο για «μπαρούφες» και «βαρύγδουπες αναλύσεις»
Κωνσταντίνος Κυρανάκης