Πολιτική

Επίσκεψη της Έφης Αχτσιόγλου στην Πορτογαλία [pics]

Eπίσημη επίσκεψη στη Λισαβόνα, πραγματοποιεί η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, συνοδευόμενη από τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), Νάσο Ηλιόπουλο.

Η Υπουργός Εργασίας συναντήθηκε με τον Πορτογάλο ομόλογό της, José  António Vieira da Silva, τον Υφυπουργό Εργασίας Miguel Cabrita και την επικεφαλής της Επιθεώρησης Εργασίας της Πορτογαλίας, Maria Luísa  Guimarães.

axt

Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη διαδικασία και τα βήματα για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη διαδικασία καθορισμού του κατώτατου μισθού καθώς και τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την καταπολέμηση της επισφαλούς εργασίας, δεδομένης και της εμπειρίας της Πορτογαλίας μετά την έξοδό της από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

axt

Επίσης ανταλλάχθηκαν απόψεις σε θέματα και πρακτικές που αφορούν τον καλύτερο έλεγχο της αγοράς εργασίας και τη βελτίωση της δράσης της Επιθεώρησης Εργασίας, ιδίως στον αγροτικό τομέα, για την προστασία των εργαζομένων από φαινόμενα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ