Πολιτική

Επιστολή – απάντηση του ΓΑΠ σε Θεοδωράκη: Σύντομα θα συζητήσουμε από κοντά…

Με επιστολή που κοινοποιείται και στη Φώφη Γεννηματά, απάντησε στον Σταύρο Θεοδωράκη ο Γιώργος Παπανδρέου. Στην επιστολή ο Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ δηλώνει την πρόθεσή του το κόμμα του να συμμετάσχει στον διάλογο για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όλη η επιστολή:

“Αθήνα, 30 Μαρτίου 2016
Προς
Τον Επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σταύρο Θεοδωράκη
Κοινοποίηση
Πρόεδρο Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, Φώφη Γεννηματά

Αγαπητέ Σταύρο,

Σε ευχαριστώ για την επιστολή σου, στην οποία περιλαμβάνονται πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, κάποια εκ των οποίων με βρίσκουν σύμφωνο.

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και εγώ, παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην ανάγκη της προώθησης των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.

Με βάση αυτήν τη στόχευση, συμμετέχουμε σε αυτόν το διάλογο για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, που κύριος σκοπός του θα πρέπει να είναι, το εθνικό και κοινωνικό διακύβευμα:

“Πώς η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση αντιμετωπίζοντας με παρρησία τα πραγματικά – όχι επίπλαστα, αίτιά της, ώστε να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της επόμενης ημέρας σε στέρεες δημοκρατικές βάσεις”.

Πιστεύω ακράδαντα ότι, είναι χρέος μας να προσδώσουμε προοδευτικό πρόσημο σε αυτό το εγχείρημα.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι επιτακτική, ειδικά σήμερα, που η αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η αντίστοιχη της ΝΔ να αντιμετωπίσει τα πραγματικά διακυβεύματα της χώρας και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ελληνισμού – όπως φάνηκε και από τη διακυβέρνησή της, έχουν οδηγήσει την Ελληνική κοινωνία σε μια επικίνδυνη στασιμότητα, ακόμη και πόλωση.

Για όλα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σύντομα από κοντά.

Με εκτίμηση

Γιώργος Α. Παπανδρέου
Πρόεδρος ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών
Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Δεν λέμε “μακριά από εμάς το ΠΑΣΟΚ”» – Αιχμές κατά Σαμαρά και σκληρή επίθεση σε Τσίπρα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων εφόσον προκύψουν πρόσθετα έσοδα χωρίς νέους φόρους - Η αυτοκριτική για την πανεπιστημιακή αστυνομία και το μήνυμα για την ακρίβεια
Παύλος Μαρινάκης
Αλέξης Τσίπρας: Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη ΔΕΘ – «Πεταμένα λεφτά το rebranding», «έχει ροπή στο ψέμα»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός «παραμένει ίδιος και απαράλλαχτος» - «Δεν τον είδαν, δεν τον ξέρουν», απαντά το ΠΑΣΟΚ για τον Γιώργο Σιακαντάρη
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Τσίπρας στη ΔΕΘ: Κυβερνητική πρόταση, άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ, μήνυμα κατά των προσωπικών στρατηγικών και το «Μου ’φαγες όλα τα δαχτυλίδια»
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ έθεσε ως εκλογικό στόχο την πρωτιά, υπερασπίστηκε το οικονομικό του πρόγραμμα και παρουσίασε τους όρους μιας προοδευτικής διακυβέρνησης - Η αυτοκριτική για το παρελθόν, τα 12 μίλια και οι αιχμές κατά Μητσοτάκη
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
26
Τσίπρας από τη ΔΕΘ στο newsit.gr: «Ήμουν ανεκτικός σε προσωπικές στρατηγικές – Αυτό δεν θα επαναληφθεί»
Η απάντηση στην ερώτηση του Πέτρου Κατσάκου για στελέχη που κινούνται εκτός κομματικής γραμμής – «Έπαθα και έμαθα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας μήνυμα για ενότητα, πειθαρχία και αυτοπειθαρχία στην ΕΛΑΣ
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
39
Ο Αδριανός Γολέμης, ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης που θα ταξιδέψει στο διάστημα – Στο Παρίσι γράφτηκε ιστορία
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πιστεύω ότι ο Αδριανός, πέρα από τα πολύ ενδιαφέροντα πειράματα που θα διεξάγει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα αποτελέσει επίσης πηγή έμπνευσης για τα μικρά ελληνόπουλα»
διάστημα 22