Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιστολή Πολάκη σε Στουρνάρα: Θέλω να παρευρεθώ στο επόμενο Δ.Σ της Τράπεζας

Επιστολή Πολάκη σε Στουρνάρα: Θέλω να παρευρεθώ στο επόμενο Δ.Σ της Τράπεζας

Ο Παύλος Πολάκης επιμένει αλλά αυτή την φορά θεσμικά. Έστειλε επιστολή στον Γιάννη Στουρνάρα και του ζητεί να παρευρεθεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΤτΕ προκειμένου να τους ενημερώσει για δάνεια άλλων.

Ο Παύλος Πολάκης ανέβασε την επιστολή στο Facebook και έγραψε: «Σήμερα το πρωί παραδόθηκε η παρακάτω επιστολή στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζες της Ελλάδας (κοινοποίηση και στο διοικητή της). Θα είχε παραδοθεί από τη Δευτέρα το πρωί αλλά δυστυχώς συνέβη η τρομερή θεομηνία στην Κρήτη».

Στην επιστολή μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης σε γλώσσα που δεν μας έχει συνηθίσει, αναφέρεται στον έλεγχο που έγινε στο δάνειό του και μάλιστα αναφέρει και ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιάννη Στουρνάρα και του επεσήμανε ότι ορθώς η Τράπεζα επέδειξε ακαριαία αντανακλαστικά για τον έλεγχο του δανείου του, καθώς κάτι τέτοιο απαιτείται για την εμπέδωση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα αλλά και την προστασία του από πολιτικές παρεμβάσεις και πιέσεις. Στην συνέχεια της επιστολής, ο Παύλος Πολάκης μιλά για «μεροληπτική στάση της τράπεζας η οποία όπως λέει δεν έχει επιδείξει τον ίδιο ζήλο για τον έλεγχο φερεγγυότητας και των όρων χορήγησης δανείων από τράπεζες σε άλλα πολιτικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις που κατέχουν ΜΜΕ και έχει καταγγελθεί δημοσίως πως δεν εξυπηρετούνται». Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, καλεί την ΤτΕ «να διενεργήσει και άλλους ελέγχους», γιατί όπως λέει «δεν πρέπει να δημιουργείται η εντύπωση ότι λειτουργεί με όρους μεροληψίας. Έτσι, αιτείται να παρευρεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΤτΕ  ώστε να ενημερώσει για τα δάνεια τα οποία δεν πληρούν τις κατά το νόμο και κατά τους κανονισμούς λειτουργίας του Τραπεζικού Συστήματος, προϋποθέσεις χορήγησης ή ρύθμισης γνώμη την οποία είμαι βέβαιος ότι θέλετε να αποκτήσετε».

Δείτε την ανάρτηση και την επιστολή του Παύλου Πολάκη στον Γιάννη Στουρνάρα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις