Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Επιστολή Ράμμου στην Επιτροπή Θεσμών: Συνταγματικό μου καθήκον να ενημερώσω τη Βουλή

Επιστολή Ράμμου στην Επιτροπή Θεσμών: Συνταγματικό μου καθήκον να ενημερώσω τη Βουλή

Ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ Χρήστος Ράμμος επανέρχεται στο θέμα των παρακολουθήσεων και με νέα επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Θανάση Μπούρα, τονίζει ότι αποτελεί συνταγματικό καθήκον του η ενημέρωση του Κοινοβουλίου. 

Ο Χρήστος Ράμμος σημειώνει για το θέμα των παρακολουθήσεων ότι εκ του νόμου «οφείλει προς επιτέλεση του συνταγματικού του καθήκοντος, το οποίο του ανέθεσε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, να ενημερώνει το Κοινοβούλιο, στο οποίο λογοδοτεί τόσο ο ίδιος όσο και η Αρχή για οποιοδήποτε ζήτημα ανάγεται στις αρμοδιότητες της Αρχής. Μη πράττων αυτό διαπράττει παράβαση καθήκοντος».

Στην επιστολή του, υπενθυμίζει, παράλληλα, πως είναι υποχρεωμένος εκ του νόμου, εκτός από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, να ενημερώνει τους αρχηγούς των κομμάτων, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο Χρήστος Ράμμος τονίζει επίσης πως το αίτημα του για κλήση στη Βουλή «τελεί υπό τη δική σας τελική κρίση», επισημαίνοντας πως αυτό δεν δεσμεύει τα όργανα του Κοινοβουλίου.

Παρακολουθήσεις: Άγρια κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρηση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

«Ουδέποτε ισχυρίστηκα ή άφησα να εννοηθεί ότι θεωρώ ότι το αίτημά μου αυτό δεσμεύει τα όργανα του ελληνικού Κοινοβουλίου» και προσθέτει ότι το γεγονός πως δεν εξειδίκευσε τα θέματα, για τα οποία επιθυμεί να ενημερώσει την επιτροπή, «οφείλεται στην μέριμνά μου να μην δημοσιοποιηθούν πληροφορίες που κατά τη γνώμη μου πρέπει να δοθούν μόνο ενώπιον της Επιτροπής συνεδριαζούσης κεκλεισμένων των θυρών», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

Δείτε εδώ όλη την επιστολή του Χρήστου Ράμμου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις