Πολιτική

“Επίθεση” αγάπης από τη Μέρκελ και αυστηρό μήνυμα: “Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες” – Κόψτε τις πρόωρες συντάξεις

- Η Μέρκελ δήλωσε πως πάντα διαφωνούσε όταν κάποιος έλεγε "α ναι οι Βούλγαροι, οι Έλληνες ξέρουμε καλά πως είναι αυτοί"
- Μιλώντας σε μαθητές Λυκείου είπε πως δεν πρέπει να μιλάμε ποτέ έτσι για τους λαούς
- Για τις συντάξεις κάλεσε τις χώρες του νότου να μην βγαίνουν σε σύνταξη άνθρωποι νωρίτερα από ότι στη Γερμανία
- Μίλησε για Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία πως πρέπει να καταβάλλουν τις ίδιες προσπάθειες με τη Γερμανία

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο η Άνγκελα Μέρκελ! Η Γερμανίδα καγκελάριος παραδέχεται πως η “καραμέλα” που χρησιμοποιούσαν κατά κόρον οι Ευρωπαίοι ότι οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί είναι λάθος, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις δηλώσεις της τον Μάιο του 2011, όταν μας κουνούσε το δάχτυλο, γιατί παίρναμε σύνταξη νωρίτερα και πηγαίναμε περισσότερες μέρες διακοπές απ’ ότι οι Γερμανοί. Κάτι, που… προφανώς, έπρεπε να αλλάξει…

Τις δηλώσεις “μετάνοιας” η Άνγκελα Μέρκελ τις έκανε μιλώντας στους μαθητές ενός επαγγελματικού Λυκείου στο Βερολίνο, όπου στην πλειονότητα φοιτούν πολλοί μαθητές που προέρχονται από οικογένειες μεταναστών και ιδιαίτερα Τούρκων.

Νουθεσίες εκ των υστέρων

«Είναι λάθος ότι οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί ή ότι οι Γερμανοί είναι τσιγκούνηδες» είπε χαρακτηριστικά.
Και μάλιστα υποστήριξε ότι «όταν ξέσπασε η κρίση του ευρώ, που θεωρώ ότι ήταν μία πολύ δύσκολη δοκιμασία (…) εγώ ήμουν πάντα αντίθετη όταν κάποιος υποστήριζε κάτι όπως “α, ναι οι Βούλγαροι, οι Έλληνες ξέρουμε καλά πως είναι αυτοί”… Δεν πρέπει να μιλάμε ποτέ μ’ αυτό τον τρόπο».

«Οι Γερμανοί είναι όλοι τόσο διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο, οι Τούρκοι είναι τόσο διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο. Εάν αρχίσω να λέω “οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί και οι Γερμανοί είναι από την φύση τους εργατικοί αλλά τσιγκούνηδες…”, και τα δύο είναι λάθος» τόνισε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που οργανώθηκε με τους μαθητές στο σχολείο με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία καθιέρωσε η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος πριν από 9 χρόνια προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους νέους σχετικά με την Ευρώπη.

«Βρίσκουμε (παντού) ανθρώπους γενναιόδωρους και ανθρώπους τσιγκούνηδες», δεν πρέπει ποτέ να γενικεύουμε τα πράγματα, «με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πραγματικά να ανακαλύψουμε την διαφορετικότητα στην Ευρώπη» υπογράμμισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Οι δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, ωστόσο, τον Μάιο του 2011, όταν η ευρωπαϊκή και ελληνική κρίση βρισκόταν στο απόγειό τους, έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη μας και όχι μόνο, αφού φρόντισαν τα μνημόνια γι’ αυτό.

Η κ. Μέρκελ είχε δηλώσει τότε: «Πρέπει σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία, (οι εργαζόμενοι) να μη βγαίνουν σε σύνταξη νωρίτερα απ’ ότι στη Γερμανία, να καταβάλλουν όλοι τις ίδιες προσπάθειες, αυτό είναι σημαντικό. Δεν μπορούμε να έχουμε κοινό νόμισμα και ορισμένοι να κάνουν διακοπές για μεγάλο διάστημα και άλλοι για πολύ μικρό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψω η χώρα μου να περάσει κρίση σαν αυτή που μας γονάτισε το 2015 – Μερτς: Έχουμε τεράστιο σεβασμό για την Ελλάδα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που επισκέφθηκε την Καγκελαρία μετά την εκλογή Μερτς
Κυριάκος Μητσοτάκης και Φρίντριχ Μερτς 22
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8
Η γκρίνια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αγκάθια» στον δρόμο για το συνέδριο και οι «παιδικές αρρώστιες της αριστεράς»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαφωνίες. 
Ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς
Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Στην τέταρτη θέση έπεσε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας»
Κάλπη με ψηφοδέλτια στις εκλογές 7