Πολιτική

Παπανδρέου για Φαλσιανί: Η αλητεία στο απόγειό της

Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντά στα όσο ισχυρίζεται το πρώην στέλεχος της τράπεζας HSBC, που αποκάλυψε τη «λίστα Λαγκάρντ», Ερβέ Φαλσιανί, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Φαλσιανί στο βιβλίο του αναφέρει πως ο πρώην Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, εκβίασε τον Γιώργο Παπανδρέου με… “όπλο” καταθέσεις 500 εκατ. ευρώ της Μαργαρίτας Παπανδρέου στο εξωτερικό. Ο Ερβέ Φαλσιανί εκτιμά πως ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε την τρόικα στην Ελλάδα δεχόμενος εκβιασμούς για να μην αποκαλυφθεί ότι η μητέρα του είχε βγάλει παράνομα μεγάλο χρηματικό ποσό στο εξωτερικό.
Αυτή η εκτίμηση που θα προκαλέσει αναμφισβήτητα… τριγμούς, γίνεται σε βιβλίο του που κυκλοφορεί την ερχόμενη εβδομάδα. Το πρώην στέλεχος της τράπεζας HSBC, που αποκάλυψε τη “λίστα Λαγκάρντ”, αναφέρει πως η Μαργαρίτα Παπανδρέου διατηρούσε λογαριασμό με 500 εκατ. ευρώ στην HSBC.

Η σκληρή ανακοίνωση Παπανδρέου

«Κάποιοι παραμένουν αμετανόητοι ακόμη και ενώπιον της αλήθειας. Χτίζουν καριέρες και περιουσίες, στις πλάτες άλλων.
Οικοδομούν συνεργασίες με πολιτικά κόμματα, δήθεν προοδευτικά και αριστερά, περιφέροντας τις… εκτιμήσεις τους, που αναγορεύονται σε θέσφατα.Η αλητεία στο απόγειό της», τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Και συνεχίζει:

«Όλα στην υπηρεσία σκοπιμοτήτων και βρώμικων πολιτικών παιχνιδιών. Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, όσον αφορά την Μαργαρίτα Παπανδρέου, ερευνήθηκε και υπάρχει το πόρισμα του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με αυτό, η Μαργαρίτα Παπανδρέου, δεν υπάρχει στη Λίστα Λαγκάρντ, ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη λίστα καταθετών. Όσοι παρά ταύτα, διακινούν τις… εκτιμήσεις τους που τυχαίνει να είναι κόντρα στην αλήθεια και την πραγματικότητα, θα πληρώσουν το τίμημα της αθλιότητάς τους. Πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Για το λόγο αυτό, κατατίθεται άμεσα μήνυση και αγωγή.
Φτάνει πια.

ΥΓ. Δεν μπαίνουμε στις λεπτομέρειες όσων διακινούνται, γιατί δεν αξίζει τον κόπο να ερωτηθεί ο διακινών τις εκτιμήσεις του, πως και δεν γνωρίζει ότι, στο μνημόνιο η Ελλάδα δεν μπήκε το 2011, αλλά το 2010. Η αξιοπιστία του καθενός κρίνεται και από τα στοιχεία που χρησιμοποιεί.

ΥΓ2. Παρατίθεται και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο φέρει την υπογραφή του επικεφαλής του».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
52 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Live η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ηράκλειο
O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να «σηκώσει» τους αντιπολιτευτικούς τόνους απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και να εστιάσει στα ζητήματα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι βρίσκονται ψηλότερα στην ατζέντα των πολιτών
Νίκος Ανδρουλάκης
Σδούκου για ομιλία Τσίπρα: Παίρνουν πίσω τη μία εξαγγελία μετά την άλλη και κάνουν κυβιστήσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα
«Εφαρμόζοντας ''Τσιπρικά μαθηματικά'', προσπάθησε να μας πείσει ότι το ετήσιο κόστος των 400 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση 80.000 φοιτητών με 500 ευρώ επί δέκα μήνες δεν πολλαπλασιάζεται επί τέσσερα στην τετραετία»
Αλεξάνδρα Σδούκου
Παίρνει πίσω ο τομεάρχης της ΕΛ.ΑΣ Γιώργος Παππάς τα περί καταγραφής ακόμα και κοσμημάτων σε θυρίδες για την φορολόγηση του πλούτου
Σε συνέντευξή του ο Γιώργος Παππάς είχε πει ότι η καταγραφή για το περιουσιολόγιο θα μπορούσε να επεκτείνεται και σε κοσμήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας που βρίσκονται σε τραπεζικές θυρίδες
Παίρνει πίσω ο τομεάρχης της ΕΛ.ΑΣ Γιώργος Παππάς τα περί καταγραφής ακόμα και κοσμημάτων σε θυρίδες για την φορολόγηση του πλούτου 86