Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Επίθεση Παππά και ΣΥΡΙΖΑ σε Χατζηδάκη για το ξέσπασμα κατά της ΕΡΤ

Επίθεση Παππά και ΣΥΡΙΖΑ σε Χατζηδάκη για το ξέσπασμα κατά της ΕΡΤ
Εικόνα από την εκπομπή "Focus" της ΕΡΤ

“Η δρομολόγηση έρευνας για το ‘μαύρο’ στην ΕΡΤ έχει ανησυχήσει πολλούς. Κεντρική θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα νέο ‘μαύρο”’, σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος στη διάρκεια εκπομπής της δημόσιας τηλεόρασης καταφέρθηκε εναντίον της ΕΡΤ.

Συγκεριμένα, η δήλωση του υπουργού ΨΗΠΤΕ έχει ως εξής: “Είναι φανερή, πλέον, η επιλογή της ΝΔ. Σε κάθε ευκαιρία προσπαθεί να δικαιολογήσει το “μαύρο” του 2013 και να στηρίξει τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη για νέο κλείσιμο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Είναι προφανές ότι μια ΕΡΤ που αναβαθμίζεται τεχνολογικά, παράγει πρωτότυπο πρόγραμμα, καλύπτει όλα τα μεγάλα γεγονότα και δεν κουκουλώνει ειδήσεις, προκαλεί αλλεργία σε αρκετούς.

Και όχι μόνο αυτό. Η δρομολόγηση της διενέργειας έρευνας για τις επιπτώσεις του “μαύρου” στον Οργανισμό έχει ανησυχήσει πολλούς.

Οι απώλειες του Δημοσίου θα υπολογιστούν και οι ευθύνες θα αποδοθούν.

Τον διακόπτη της αλήθειας δεν είναι σε θέση να τον κατεβάσουν» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Παππάς”.

ΣΥΡΙΖΑ: «Η Νέα Δημοκρατία νοσταλγεί ακόμα την εποχή του “μαύρου” στην ΕΡΤ»

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, που τονίζει: “Η επίθεση του αντιπροέδρου της ΝΔ, κ. Κ. Χατζηδάκη, κατά τη διάρκεια της εκπομπής Focus, εναντίον της ΕΡΤ δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία νοσταλγεί ακόμα την εποχή του “μαύρου”. ‘Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθεται με ύβρεις και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον της δημόσιας τηλεόρασης. Η αλλεργία στην πολυφωνία και την αντίθετη άποψη συμβαδίζει με την απέχθεια για οτιδήποτε δημόσιο”.

Χαμός στην εκπομπή της ΕΡΤ

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, έγινε έξαλλος το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Focus» στην ΕΡΤ1. 

Διαμαρτυρόμενος για τις συνεχείς διακοπές είπε: «Ξέρω ότι είμαι σε μαγαζί του ΣΥΡΙΖΑ αλλά να μιλήσω» και χαρακτήρισε τον «Άγγελο Τσέκερη σαν “δημοσιογράφο που λειτουργεί ως κομματικό στέλεχος”.
Ο παρουσιαστής της εκπομπής, Πανος Χαρίτος, ζήτησε από τον Κωστή Χατζηδάκη να ανακαλέσει. «Υπάρχουν όρια στο τι λέτε εδώ μέσα», ενώ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε θιγμένος από την αντιμετώπιση που υπήρχε απέναντί του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις