Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Επίθεση στην Αίγυπτο – Παυλόπουλος: “Nα σταθούμε απέναντι στη βάρβαρη τζιχαντιστική τρομοκρατία”

Επίθεση στην Αίγυπτο – Παυλόπουλος: “Nα σταθούμε απέναντι στη βάρβαρη τζιχαντιστική τρομοκρατία”

«Σήμερα είχαμε δύο πραγματικά στυγερά τρομοκρατικά κτυπήματα στην Αίγυπτο και εκεί είχαμε για άλλη μία φορά την ανάδειξη του πραγματικού προσώπου της βαρβαρότητας της τρομοκρατίας. Πριν από όλα θέλω να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήρια και την οδύνη του ελληνικού λαού προς τον πρόεδρο της Αιγύπτου και προς τον αιγυπτιακό λαό». Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων από το Μεσολόγγι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του προς τον δήμαρχο Κώστα Καραπάνο, με αφορμή το διπλό τρομοκρατικό κτύπημα στην Αίγυπτο.

Όμως όπως πρόσθεσε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αρκούν τα συλλυπητήρια και συνέχισε: «Ιδίως η Ευρώπη, με βάση την ιστορία της και τον πολιτισμό της, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Αυτό που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, στη Συρία και αλλού, πρέπει να τελειώσει. Πριν από όλα πρέπει να τελειώσει η γενεσιουργός αιτία όλων αυτών, δηλαδή ο πόλεμος». Επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι «πρέπει όλοι και ιδίως η Ευρώπη να σταθούμε απέναντι στη βάρβαρη τζιχαντιστική τρομοκρατία και κάθε τρομοκρατία, όπως της ταιριάζει».

Ακόμη, ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε ότι «πρέπει να απαντήσουμε με τον τρόπο που ταιριάζει σε εγκληματίες που διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πρόσθεσε: «Σε αυτό όλοι οι πολιτισμένοι λαοί πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δεν πρόκειται ιδίως εμείς οι Έλληνες να κάνουμε πίσω ούτε στιγμή. Δεν πρόκειται η συνείδησή μας ως Ελλήνων να ησυχάσει, αν η τρομοκρατία δεν πάψει να υπονομεύει τα θεμέλια της ειρήνης στην ανθρωπότητα και αν δεν πάψει να υπονομεύει τον άνθρωπο, την αξία του και την προσωπικότητά του».

Στο μεταξύ με αφορμή την σημερινή 191η επέτειο από την έξοδο των ελεύθερων πολιορκημένων και τη σημερινή χρονική συγκυρία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε: «Οι Μεσολογγίτες, οι ελεύθεροι πολιορκημένοι έπραξαν αυτό που έπραξαν κατά συνείδηση, δεν ήταν πράξη ανάγκης, ήταν συνειδητή απόφαση όλων, δεν ήταν μόνο μία θυσία, ήταν ένα υπόδειγμα ενότητας απέναντι στον μεγάλο σκοπό. Αυτό είναι και το μεγάλο δίδαγμα για μας τους Έλληνες σε αυτή την κρίσιμη περίοδο όλοι μαζί ενωμένοι με σεβασμό κάθε ιδιαιτερότητας καθενός σε ό,τι αφορά τα πολιτικά του πιστεύω αλλά όλοι ενωμένοι, μπροστά στους μεγάλους εθνικούς στόχους, πρέπει να βαδίσουμε. Γιατί αυτή η ευθύνη ανήκει σε όλους μας, αυτό μου επιβάλλει και εμένα το καθήκον μου η ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας και οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, ως ρυθμιστή του πολιτεύματος. Μέσα από την ενότητα όλων και του ίδιου του ελληνικού λαού, θα υπερβούμε την κρίση και θα φανούμε αντάξιοι του μηνύματος, αλλά και της θυσίας των ελεύθερων πολιορκημένων».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε