Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας: “Αν δε μπορείτε να τους μαζέψετε, μαζέψτε τα και φύγετε”!

Επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας: “Αν δε μπορείτε να τους μαζέψετε, μαζέψτε τα και φύγετε”!

Η επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας από δεκάδες κουκουλοφόρους προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ με το μήνυμα της Χαριλάου Τρικούπη να είναι ξεκάθαρο!

Περίπου πενήντα άτομα είναι οι δράστες πίσω από την επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας το βράδυ της Δευτέρας, 15.10.2018. Οι άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, στην οδό Βερανζέρου.

Από το… ντου των εξουσιαστών τραυματίστηκαν αστυνομικοί, ευτυχώς ελαφρά, με τους συναδέλφους τους να είναι… έξαλλοι και να έχουν ήδη ανακοινώσει παράσταση διαμαρτυρίας για την Τρίτη, 16.10.2018, στο σημείο της επίθεσης.

Αντίδραση, ωστόσο, είχαμε και από το ΠΑΣΟΚ, με την Υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη, Εύη Χριστοφιλοπούλου, να εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας αποτελεί άλλη μια θρασύτατη πρόκληση των κουκουλοφόρων που έχουν αποθρασυνθεί από την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αν δεν μπορούν οι κυρίες Υπουργοί να τους μαζέψουν, ας τα μαζέψουν και να φύγουν! Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους τραυματίες αστυνομικούς”.

Επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας – Το χρονικό

Αρχικά, οι δράστες λίγο πριν από τις 21:00, έριξαν μολότοφ σε ένα βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Γ΄ Σεπτεμβρίου με την Βερανζέρου.

Στη συνέχεια έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν.

Από την επίθεση αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δύο αστυνομικοί, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια. Οι τέσσερις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Δείτε φωτογραφίες μετά την επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας

επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας αστυνομικοί επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας αστυνομικοί επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας αστυνομικοί

Παράλληλα, από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 5 Ι.Χ αυτοκίνητα και 3 υπηρεσιακά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Βερανζέρου.

Η αστυνομία διενεργεί εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου – Ειρήνη Μιλή
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις