Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Επίθεση” του ΚΚΕ στην κυβέρνηση για την απεργία – “Πολιτικό έγκλημα κατά των εργαζομένων”

“Επίθεση” του ΚΚΕ στην κυβέρνηση για την απεργία – “Πολιτικό έγκλημα κατά των εργαζομένων”

Για πολιτικό έγκλημα κάνει λόγο το ΚΚΕ, σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή για τον τρόπο κήρυξης απεργίας. Όπως σημείωσε ο βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος, πρόκειται για πρόκληση απέναντι στην εργατική τάξη και τα δικαιώματά της.

Ο κ. Καραθανασόπουλος τόνισε το έγκλημα φαίνεται και από το ότι η τροπολογία για την απεργία έρχεται με την διαδικασία του κατεπείγοντος, προκειμένου να πιάσουν στον “ύπνο” της εργατική τάξη.

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη το νέο πολιτικό έγκλημα στο οποίο προχώρησε, σήμερα στις 6 το απόγευμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέναντι στην εργατική τάξη και τα δικαιώματά της” ανέφερε ο βουλευτής Αχαΐας και συνέχισε:

“Αποτελεί πρόκληση η τροπολογία που φέρατε σαν τους κλέφτες. Η ενέργειά σας αυτή αποτελεί τον ορισμό της πολιτικής αλητείας κύριοι της κυβέρνησης. Με αυτό τον άθλιο τρόπο επικυρώνετε το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης που θα φέρει νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα τσακίζοντας τη ζωή της εργατικής τάξης και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων.

“Πλασιέ το κεφαλαίου”

Η κυβέρνησή σας αποτέλεσε τον πλασιέ του κεφαλαίου. Δίνει συγχωροχάρτι στα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού και τώρα επιδιώκετε να τσακίσετε το ύψιστο δικαίωμα την μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης το δικαίωμα στην απεργία.

Ποδοπατάτε και χλευάζετε με αυτή σας τη πράξη το αίμα τις θυσίες της εργατικής τάξης σε όλη τη γη.

Είσαστε αδίστακτοι μπροστά στην ανάγκη εφαρμογής όλων των μέτρων που εξυπηρετούν το κεφάλαιο και τους οργανισμούς τους όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση γι αυτό και καθημερινά παίρνετε τα εύσημα των πολιτικών εκπροσώπων της ΕΕ του ΔΝΤ, των ΗΠΑ.

Είστε θλιβεροί γιατί σαν τους κλέφτες φέρνετε την τροπολογία για να συζητηθεί αύριο με μία κατεπείγουσα διαδικασία γιατί νομίζετε ότι έτσι θα πιάσετε στον ύπνο την εργατική τάξη, ότι δεν θα προλάβουν να οργανώσουν την αντίδρασή τους οι εργαζόμενοι. Είσαστε βαθιά γελασμένοι, θα τους βρείτε μπροστά σας καθημερινά στους δρόμους με αποκορύφωμα την απεργία στις 14 Δεκέμβρη….»

Έκτακτο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Από την μεριά του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί σε έκτακτο συλλαλητήριο την Τρίτη στις 12:οο στην πλατεία Κλαυθμώνος, για πορεία προς την Βουλή, που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο.

Οι δορυφόροι του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε σήμερα στην Βουλή, σαν το λαγό το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, της ωμής παρέμβασης με νόμο στα συνδικάτα.

Αίσχος!

Να πάρουν άμεση, μαχητική, αγωνιστική απάντηση!

Όλοι την Τρίτη 5 Δεκέμβρη στις 12μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος! Καλούμε τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο και μέσο να δώσουν μαχητικό παρόν!
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι φορείς του εργατικού-λαικού κινήματος να πάρουν τώρα μέτρα οργάνωσης και ενημέρωσης στην αρχή των βαρδιών, στα διαλείμματα. Να φτάσει παντού το κάλεσμα.

Κανείς να μη μείνει σπίτι!

Οι αγώνες των εργαζόμενων δε θα μπουν στο γύψο!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις