Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Σε δυο ομάδες η ακρόαση των 9 για τις παρακολουθήσεις

Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Σε δυο ομάδες η ακρόαση των 9 για τις παρακολουθήσεις

Τηρείται προς το παρόν από τα κόμματα η μυστικότητα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με την ακρόαση των εννέα προσώπων που έχουν κληθεί σχετικά με τις παρακολουθήσεις.

Η ακρόαση των 9 αποφασίστηκε τελικά να γίνει σε δύο ομάδες. Αυτή την ώρα η Επιτροπή στην επιτροπή γίνεται η ακρόαση παρουσία του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη των πρώην διοικητών της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, Γιάννη Ρουμπάτη και Θεόδωρο Δαραβίλλα.

Στην δεύτερη ομάδα θα γίνει η ακρόαση της εποπτεύουσας εισαγγελέως Εφετών της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου, του εισαγγελέα Εφετών Κωνσταντίνου Τζαβέλλα, του νέου διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη και τους προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου.

Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, φέρονται στην έναρξη της συνεδρίασης να ζήτησαν την κατά μόνας και όχι την ταυτόχρονη ακρόαση.

Πληροφορίες ανέφεραν πως και ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας συντάχθηκε και εκείνος στο να μην γίνει ταυτόχρονη ακρόαση και των “9”​ αλλά με άλλο σκεπτικό. Η πρόταση της πλειοψηφίας ήταν αυτή πως δεν μπορεί η ακρόαση να μετατραπεί σε εξέταση μαρτύρων βάση του Κανονισμού της Βουλής συνεπώς θα πρέπει να μείνουν τα χαρακτηριστικά της ακρόασης φορέων, αλλά για να να διευκολυνθεί η διαδικασία και επειδή όπως φαίνεται θα είναι πολύωρη η συνεδρίαση και δεν μπορεί όλοι οι προσκελημένοι να “εγκλωβιστούν” πρότεινε και αποφασίστηκε να  δημιουργηθούν δύο ομάδες με βάση την σχετικότητα στην υπόθεση.  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις