Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Επιβεβαιώνει το ΥΠΕΞ: Ζητήσαμε πρόταση της Χρυσής Αυγής για την ονομασία των Σκοπίων

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Μια απάντηση που υπογραμμίζει με σαφήνεια τα καθήκοντα και τους περιορισμούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων ως προς το απόρρητο που ορίζει ρητά ο νόμος και διέπει εσωτερικές διεργασίες επί λεπτών εθνικών θεμάτων εξωτερικής πολιτικής έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας.

Η απάντηση ήρθε μετά τη δημοσιοποίηση επιστολής του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, από τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, με την οποία του ζητά να καταθέσει τις προτάσεις του για την ονομασία των Σκοπίων.

Όπως εξηγεί ο κ. Κούτρας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δηοσιογράφων «στο πλαίσιο του τελευταίου Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (22.07.2015), οι συζητήσεις στο οποίο προβλέπονται από τον Νόμο και είναι απόρρητες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ζήτησε από τους εκπροσώπους των παρισταμένων κομμάτων να αποστείλουν τις απόψεις τους σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Επειδή μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα αυτό του υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς απέστειλε σχετική επιστολή προς όλα τα κόμματα, υπενθυμίζοντας ότι εκκρεμεί η απάντησή τους για το θέμα αυτό».

Στην παραπάνω επιστολή αναφέρθηκε και ο προέδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατά την ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο: “Μας έστειλε και μας επιστολή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για το πώς θέλουμε να ονομαστούν τα Σκόπια. Πιστεύω ότι υπήρχε μια διαπραγμάτευση πάνω σε αυτό το θέμα. Και, εάν πω εγώ τι όνομα θέλω, τι σημαίνει αυτό; Τα Σκόπια θα το αποδεχθούν; Το θέμα είναι το πώς θα πειστούν τα Σκόπια. Επομένως τι σημασία έχει το ποιο όνομα θέλω εγώ…”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε