Πολιτική

“Επιχείρηση”… καλό κλίμα – Βήμα βήμα η κυβέρνηση με το βλέμμα στις εκλογές την Άνοιξη

Με στόχο να διατηρήσει το καλό κλίμα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στην κοινωνία εξ αιτίας των παροχών της κυβέρνησης, το Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του καθώς όλα δείχνουν ότι οι κάλπες θα στηθούν μέσα στην άνοιξη.

«Είμαστε στην τελική φάση – για την αύξηση του κατώτατου μισθού – δηλαδή εντός Δεκεμβρίου περιμένω και το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και τον Ιανουάριο θα ληφθεί η απόφαση για την αύξηση», είπε χθες (23.12.2018) η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο για την Αθήνα υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο αλλά και τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά Νίκο Μπελαβίλα επισκέφθηκε το εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

[read4more]

Πρόσθεσε ακόμα ότι «παράλληλα με την αύξηση του κατώτατου μισθού τον Ιανουάριο θα καταργηθεί ο ντροπιαστικός υποκατώτατος μισθός για τους νέους, πράγμα που σημαίνει ότι οι νέοι εργαζόμενοι έως 25 ετών σίγουρα θα έχουν μία πάρα πολύ σημαντική αύξηση στο μισθό τους από τα τέλη Ιανουαρίου και μετά. Επομένως ο νέος ενιαίος αυξημένος μισθός θα ισχύει χωρίς ηλικιακές διακρίσεις».

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν καλά ότι όταν… ο Άγιος Βασίλης φύγει, τότε τα ελληνικά νοικοκυριά θα επανέλθουν στην δύσκολη καθημερινότητα. Έτσι τα στελέχη της κυβέρνησης έχουν αποφασίσει να προχωρούν τα θετικά μέτρα βήμα βήμα προκειμένου να υπάρχει προσδοκία στους Έλληνες πολίτες αλλά και θετικό αφήγημα από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την ιστορία θα παίξει ο υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος έφερε και εφάρμοσε την κανονικότητα στα ωράρια των εργαζομένων. Είναι άλλωστε γνωστό ότι εργαζόμενοι στις Τράπεζες, σε  πολυεθνικές και σε μεγάλες  ελληνικές εταιρείες βρέθηκαν τους τελευταίους μήνες μπροστά σε μια ιδιαίτερα θετική πραγματικότητα καθώς επανήλθε αυστηρά το οκτάωρο με σοβαρές συνέπειες για τις εταιρίες που δεν το τηρούν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: «Πήραμε 36 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα χρήματα αυτά δεν θα είχαν επενδυθεί χωρίς επιτελικό κράτος»
«Μειώνουμε το δημόσιο χρέος της χώρας με τον ταχύτερο ρυθμό στην ιστορία οποιασδήποτε οικονομίας στον κόσμο», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 5ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, με θέμα «Σύγχρονο Κράτος για όλους»
42
Σκληρή σύγκρουση στη Βουλή για υποκλοπές και Δικαιοσύνη: «Φύγετε, η χώρα δεν αντέχει άλλο» – «Δεν θα στήσουμε ΠΑΣΟΚοδικεία ή ΣΥΡΙΖΟδικεία»
Στη Βουλή μεταφέρθηκε σήμερα (28.04.2026) η πολιτική σύγκρουση για την υπόθεση των υποκλοπών, στον απόηχο της διάταξης του εισαγγελέα του...
Βουλή, Ολομέλεια 6
Χατζηδάκης για υποκλοπές: «Δεν μπορεί να υπάρχει α λα καρτ απόδοση της Δικαιοσύνης»
«Προφανώς ενδιαφέρομαι να μάθω ποιος έδωσε την εντολή παρακολούθησής μου», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η υπόθεση παραμένει ανοιχτή αν υπάρξουν νέα στοιχεία
Κωστής Χατζηδάκης
6