Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Έρευνα: Σκληρή μάχη στις περιφερειακές εκλογές – Πολλά θα κριθούν στον β’ γύρο

Exit poll

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη που θα δοθεί στις περιφέρειες της χώρας ενόψει των περιφερειακών εκλογών τον Οκτώβριο του 2023.

Αυτό φαίνεται από την έρευνα του digital poll της εταιρείας GOOD Affairs που δημοσιεύει ο AIRETOS.GR.

Η Έρευνα διεξήχθη από τις 14 μέχρι τις 21 Νοεμβρίου του 2022 και συμμετείχαν 6848 άτομα από όλη την Ελλάδα.

Οι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι είχαν εκλεγεί από τον πρώτο γύρο το 2019 εμφανίζουν μια αυξημένη δυναμική και φαίνεται να επανεκλέγονται ξανά από την πρώτη Κυριακή ενώ οι περιφερειάρχες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας φαίνεται πως θα οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο.  

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της έρευνας αφορούν τη δυναμική του πρώτου γύρου και δεν αποκλείουν να υπερψηφιστεί ένας από τους εν ενεργεία περιφερειάρχες στον δεύτερο γύρο.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα που αναδεικνύονται σε κάθε περιφέρεια χωριστά είναι στη Δυτική Μακεδονία η ανεργία, στην Αττική η ακρίβεια, η εγκληματικότητα και η ρύπανση, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το μεταναστευτικό και στο Νότιο Αιγαίο η Υγεία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει περισσοτέρους πόρους, ορισμό θητειών, ένα μέρος της φορολογίας να πηγαίνει απευθείας στην Περιφέρεια και ο περιφερειάρχης να μην  εκφράζει αυστηρά  τον κομματικό του φορέα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

πηγή: Airetos.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις