Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ερώτηση Αμυρά για την καύση νεκρών

Ερώτηση Αμυρά για την καύση νεκρών

Το θέμα της δημιουργίας αποτεφρωτηρίων νεκρών που φαίνεται να έχει βαλτώσει θέτει με επίκαιρη ερώτησή στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι κάθε χρόνο 4.000 σοροί μεταφέρονται από την Ελλάδα στην Βουλγαρία για αποτέφρωση με τεράστιο συναισθηματικό και οικονομικό κόστος για τις οικογένειες των νεκρών. παρόλο που νομοθετικά η δυνατότητα της έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2006!

Χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Αμυράς επισημάνει πως από τον Μάρτιο του 2006 ο τότε υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος αποδέχθηκε τροπολογία που υπέγραφαν βουλευτές όλων των κομμάτων, καθώς και ο νυν αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με την οποία επιτράπηκε η αποτέφρωση των νεκρών.

Επίσης, τον Ιούλιο του 2015, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκδόθηκαν τα Πρότυπα Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων ολοκληρώνοντας έτσι τις νομοθετικές ρυθμίσεις για κτηριακά, μηχανολογικά, χωροθετικά και άλλα περιβαλλοντικά θέματα. Όμως εν έτη 2017 η αποτέφρωση νεκρών στην Ελλάδα δεν έχει ξεκινήσει.

Και ρωτά, ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς: Σε ποιο σημείο βρίσκεται ο διάλογος της ελληνικής πολιτείας με την Εκκλησία σχετικά με την αποτέφρωση, ώστε να προσφέρεται εξόδιος ακολουθία σε αυτούς που την επιλέγουν. Τι σχεδιασμό έχετε κάνει προκειμένου να καλύψετε τις ανάγκες για αποτεφρωτήρια; Και προτίθεστε να νομοθετήσετε υπέρ της δημιουργίας ιδιωτικών αποτεφρωτηρίων;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε