Πολιτική

Ερώτηση Αμυρά για την καύση νεκρών

Το θέμα της δημιουργίας αποτεφρωτηρίων νεκρών που φαίνεται να έχει βαλτώσει θέτει με επίκαιρη ερώτησή στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι κάθε χρόνο 4.000 σοροί μεταφέρονται από την Ελλάδα στην Βουλγαρία για αποτέφρωση με τεράστιο συναισθηματικό και οικονομικό κόστος για τις οικογένειες των νεκρών. παρόλο που νομοθετικά η δυνατότητα της έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2006!

Χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Αμυράς επισημάνει πως από τον Μάρτιο του 2006 ο τότε υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος αποδέχθηκε τροπολογία που υπέγραφαν βουλευτές όλων των κομμάτων, καθώς και ο νυν αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με την οποία επιτράπηκε η αποτέφρωση των νεκρών.

Επίσης, τον Ιούλιο του 2015, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκδόθηκαν τα Πρότυπα Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων ολοκληρώνοντας έτσι τις νομοθετικές ρυθμίσεις για κτηριακά, μηχανολογικά, χωροθετικά και άλλα περιβαλλοντικά θέματα. Όμως εν έτη 2017 η αποτέφρωση νεκρών στην Ελλάδα δεν έχει ξεκινήσει.

Και ρωτά, ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς: Σε ποιο σημείο βρίσκεται ο διάλογος της ελληνικής πολιτείας με την Εκκλησία σχετικά με την αποτέφρωση, ώστε να προσφέρεται εξόδιος ακολουθία σε αυτούς που την επιλέγουν. Τι σχεδιασμό έχετε κάνει προκειμένου να καλύψετε τις ανάγκες για αποτεφρωτήρια; Και προτίθεστε να νομοθετήσετε υπέρ της δημιουργίας ιδιωτικών αποτεφρωτηρίων;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης και Κυρανάκης καλούν τον Τραμπ να παρέμβει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μπορεί να αφήσει ιστορική παρακαταθήκη»
Τα δύο «γαλάζια» στελέχη υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τη δυνατότητα να ασκήσει πίεση στη Βρετανία, χαρακτηρίζοντας μια τέτοια εξέλιξη παρακαταθήκη για τον δυτικό πολιτισμό
Κυρανάκης και Γεωργιάδης 24
Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από το κόμμα Καρυστιανού: «Δεν συνθέτει, αλλά λειτουργεί με αρχηγικά στερεότυπα»
Κλιμακώνεται η αμφισβήτηση προς την ηγεσία - Τρία ακόμη πρώην στελέχη κάνουν λόγο για έλλειμμα συλλογικότητας, συγκεντρωτική λειτουργία και απόκλιση από τις ιδρυτικές αρχές του κινήματος
Μαρία Καρυστιανού 47