Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ερώτηση Κεφαλογιάννη στην Κομισιόν: «Θλιβερό προεκλογικό σποτ του Ερντογάν – Φαντασιώνεται οθωμανικά μεγαλεία»

Ερώτηση Κεφαλογιάννη στην Κομισιόν: «Θλιβερό προεκλογικό σποτ του Ερντογάν – Φαντασιώνεται οθωμανικά μεγαλεία»

Την Κομισιόν ενημέρωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης σχετικά με το προεκλογικό σποτ του κόμματος του Ερντογάν που εμφανίζει ως τουρκικά νησιά του Αιγαίου και τη Θράκη.

Συγκεκριμένα, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αναφέρει ότι «μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία υπήρξε πράγματι μία ύφεση στην επικίνδυνα κλιμακούμενη συμπεριφορά της Τουρκίας κατά της χώρας μου» συμπεριφορά που περιελάμβανε «ακραία επιθετική ρητορική, συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικών χωρικών υδάτων και του ελληνικού εναέριου χώρου, υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά και άλλες ενέργειες που δεν συνάδουν ούτε με το Διεθνές Δίκαιο ούτε με τις σχέσεις καλής γειτονία».

Στη συνέχεια, σημειώνει ο κ. Κεφαλογιάννης ότι «ο Πρόεδρος της Τουρκίας και υποψήφιος στις εκλογές της 14ης Μαΐου και το κόμμα του (ΑΚΡ) σε προεκλογικό τους σποτ παρουσιάζουν τη Δυτική Θράκη αλλά και νησιά της πατρίδας μου σαν ”τουρκικά εδάφη”», και συγκεκριμένα «στο σποτ που έκανε τον γύρο του διαδικτύου το ΑΚΡ εμφανίζει κάτω από τη σημαία με την ημισέληνο τη Λέσβο, τη Χίο τη Σάμο και την Κω αλλά και την Δυτική Θράκη», ενώ «η συγκεκριμένη πρόκληση ήταν μουσικά επενδυμένη με ένα τραγούδι, οι στίχοι του οποίου έλεγαν: ”πατρίδα μου, ζωή μου, περηφάνια, κάθε γωνιά της πατρίδας μου και οι άνθρωποι της αγαπημένης μου πατρίδας”».

Για τον παραπάνω λόγο, ο Έλληνας ευρωβουλευτής ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «πώς κρίνει το προεκλογικό σποτ του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία» και εάν «τέτοιες ενέργειες συνάδουν με τις σχέσεις καλής γειτονίας και το Διεθνές Δίκαιο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις