Πολιτική

Ερώτηση ΝΔ για τους πειθαρχικούς ελέγχους στο Δημόσιο

Τα αποτελέσματα των πειθαρχικών διαδικασιών στο Δημόσιο για το 2015 ζητούν 31 «γαλάζιοι» βουλευτές από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή με ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή, με πρώτη υπογράφουσα την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκη Κεραμέως. 

Στην ερώτησή τους, υπενθυμίζουν ότι «κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ μόνο το 2014 απομακρύνθηκαν 695 δημόσιοι υπάλληλοι εξαιτίας ποινικής καταδίκης, απόταξης, οριστικής παύσης και εντοπισμού πλαστών δικαιολογητικών» σε αντίθεση με την «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που εδώ και ένα χρόνο με θεσμικές παρεμβάσεις “κλείνει το μάτι” στην ατιμωρησία, θίγει την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα των διαδικασιών, και ουσιαστικά έχει αδρανοποιήσει την όποια πειθαρχική διαδικασία».

Οι «31» βουλευτές της ΝΔ ειδικότερα ρωτούν: Για το έτος 2015, ποια είναι τα αριθμητικά στοιχεία που αποτυπώνουν την απομάκρυνση υπαλλήλων από το Δημόσιο, μέσα από την προβλεπόμενη ποινική και πειθαρχική διαδικασία, εξαιτίας ποινικής καταδίκης, απόταξης, οριστικής παύσης και εντοπισμού πλαστών δικαιολογητικών; Και με ποιο τρόπο παρακολουθείτε την πορεία και την έκβαση των πειθαρχικών υποθέσεων;

Οι «γαλάζιοι» ερωτώντες βουλευτές της ΝΔ είναι οι: Νίκη Κ. Κεραμέως, Σάββας Αναστασιάδης , Ιωάννης Ανδριανός, Φωτεινή Αραμπατζή, Ελευθέριος Αυγενάκης, Γεώργιος Βαγιωνάς, Κωνσταντίνος Βλάσης, Μάκης Βορίδης, Σοφία Βούλτεψη, Γεώργιος Γεωργαντάς, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Στέργιος Γιαννάκης, Βασίλειος Γιόγιακας, Χρίστος Δήμας, Σταύρος Καλαφάτης, Άννα Καραμανλή, Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Σίμος Κεδίκογλου, Χρήστος Κέλλας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης , Μάνος Κόνσολας , Ντόρα Μπακογιάννη, Ευάγγελος Μπασιάκος, Χρήστος Μπουκώρος, Αικατερίνη Παπακώστα- Σιδηροπούλου, Βασίλης Οικονόμου, Κωνσταντίνος Σκρέκας, Χρήστος Σταϊκούρας, Θεόδωρος Φορτσάκης και Μάξιμος Χαρακόπουλος. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ για Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Πιεσμένος από την αντίδραση της κοινωνίας ανακοίνωσε περιορισμένες φοροαπαλλαγές
«Είναι φανερά πλέον ένας απερχόμενος και απονομιμοποιημένος πρωθυπουργός. Και για αυτό απαιτείται άμεσα η παραίτηση του και πολιτική αλλαγή», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ»
ΣΥΡΙΖΑ 3
Κυριάκος Μητσοτάκης από ΔΕΘ για το ΕΣΥ: Αρνούμαι την «ντουντούκα» των εργατοπατέρων – 50 εκατ. ευρώ για τα καινοτόμα φάρμακα
Παράλληλα, κατακεραύνωσε όσους προκαλούν επεισόδια, όπως είπε, στα νοσοκομεία, προσφέροντας τη στήριξή του στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 89ης ΔΕΘ 14
ΠΑΣΟΚ για Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας
«Tα μέτρα του πρωθυπουργού δεν είναι μέρισμα οικονομικής ανάπτυξης όπως δηλώνει, είναι επιστροφή ενός μικρού μέρους της υπερφορολόγησης που βίωσαν οι Έλληνες»
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη 4
Η μαντινάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς πάσα κατεύθυνση: «Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις»
Μία μαντινάδα, γνωστή στην Κρήτη, που δείχνει πώς πρέπει να αντιμετωπίζεις του αντιπάλους σου γιατί θα τους ξαναβρείς μπροστά σου, χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας από το βήμα
Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ
27