Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ερώτηση του ΚΙΝΑΛ για τα κονδύλια που έχει λάβει η χώρα για το μεταναστευτικό

ΚΙΝΑΛ

Τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία για τα ποσά που έχει λάβει η χώρα μας από το 2015 έως και το 2019  για την διαχείριση του προσφυγικού  – μεταναστευτικού ζητά να πληροφορηθεί Γιώργος Παπανδρέου και έξι ακόμα βουλευτές του ΚΙΝΑΛ από συνολικά 6 Υπουργεία.

Με ερώτηση που κατέθεσαν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητούν από τους Υπουργούς Μετανάστευσης και Ασύλου, Εθνικής Άμυνας, Υγείας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τα ακριβή χρηματικά ποσά που έχει λάβει η Ελλάδα από κάθε πηγή της Ε.Ε, όσο και από οποιοδήποτε άλλη  διεθνή βοήθεια, κατά  τα έτη 2015, 2016, 2017, 2018 και 2019, δίνοντας έμφαση στα ποσά που έχουν κατευθυνθεί στην Λέσβο και στο ΚΥΤ της Μόριας.

Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, αναφέρουν πως σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ότι η χώρα μας έχει λάβει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ για το προσφυγικό- μεταναστευτικό, τόσο από το Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ), του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ) και του Μηχανισμού (Μέσο) Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης της Ε.Ε. όσο και από άλλη διεθνή βοήθεια.

Ζητούν μάλιστα να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τα κονδύλια από τα Υπουργεία προς την Λέσβο και ειδικότερα για το ΚΥΤ της Μόριας, όπως επίσης και την αναλυτική κατ’ έτος χρηματοδότηση καθεμίας εκ των εμπλεκομένων ΜΚΟ, αλλά και διεθνών Οργανισμών, για πάσης φύσεως δράσεις και προγράμματα στο νησί.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις