Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Βύρων Πολύδωρας υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ! Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Βύρων Πολύδωρας υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ! Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

– Η κρίσιμη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι
– Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως η κυβέρνηση έχει επιλέξει για υποψήφιο πρόεδρο του ΕΣΡ ένα πρόσωπο… έκπληξη, που δύσκολα θα μπορεί να απορρίψει η Νέα Δημοκρατία
– ΝΔ: “Δεν είναι θέμα προσώπων”
– Τη Δευτέρα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

Ο Βύρων Πολύδωρας είναι το πρόσωπο που επέλεξε η κυβέρνηση να προτείνει για υποψήφιο πρόεδρο του ΕΣΡ στη διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα.

Ο κ. Πολύδωρας πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου λίγο πριν από τις 12 μ. και αυτήν την ώρα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό από κυβερνητική πηγή, ότι ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ θα είναι ένα πρόσωπο έκπληξη που δύσκολα θα μπορεί να απορρίψει η Νέα Δημοκρατία.

Έτσι, με αυτήν την κίνηση η κυβέρνηση της “πετάει το μπαλάκι” για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και, πλέον, αναμένονται οι εξελίξεις την ερχόμενη Δευτέρα στις 17.00, που είναι προγραμματισμένη η Διάσκεψη των Προέδρων.  

Σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή: “Η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων. Η διαρκής, μέχρι σήμερα, άρνηση της ΝΔ να συμβάλει στη συγκρότησή του αποτελεί θεσμική παρεκτροπή” και επισημαίνει ότι ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας.
Η ίδια πηγή προσθέτει ότι όσοι επιμένουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου.
Έτσι λοιπόν, αναφέρει η κυβερνητική πηγή, τη Δευτέρα ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της ΝΔ είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι το βράδυ της Τετάρτης (26/10), το ΣτΕ με πλειοψηφία 14 υπέρ έναντι 11 κατά, έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο του Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

 

ΝΔ: Δεν είναι θέμα προσώπων – Νόμος που θα υλοποιεί όσα προβλέπει το Σύνταγμα

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υπάρχουν διαρροές από τη Νέα Δημοκρατία πως “δεν είναι θέμα προσώπων”, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν πρόκειται να συναινέσουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Λίγο, πριν γίνει γνωστό ότι ο Βύρων Πολύδωρας είναι ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ, σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία τόνιζε πως “είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και καταργούσε ο νόμος Παππά.

Επομένως τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η Κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια”.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε