Πολιτική

Εσπευσμένα στη Βουλή ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ για τον… “κοριό” στο ΚΚΕ

Την Τρίτη συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις καταγγελίες του ΚΚΕ πως παρακολουθούνται τα τηλέφωνα του Περισσού αλλά και άλλων κομμάτων. Κλήθηκε για ακρόαση ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εσπευσμένα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καλείται στις 11 το πρωί της ερχόμενης Τρίτης (06.12.2016), ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ζαμπίρας για τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί συνακροάσεων με τα τηλεφωνικά κέντρα κομμάτων και τρίτων.

Η ανακοίνωση, αυτή της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έγινε γνωστή μέσα από την ανάρτηση της πρόσκλησης στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια.

Η ακρόαση του προέδρου της Αρχής από την Επιτροπή της Βουλής εκκρεμούσε και ήταν να γίνει σχετικά με τη συζήτηση της ετήσιας έκθεσης της ΑΔΑΕ για το 2015. Μετά όμως τις σοβαρές καταγγελίες του ΚΚΕ περί συνακροάσεων και τυχόν υποκλοπών, η Επιτροπή φαίνεται ότι έκρινε ότι η ακρόαση να γίνει άμεσα και να μπει επίσημα στην ημερήσια διάταξη και το θέμα αυτό.

Στο μεταξύ, τη διερεύνηση προς κάθε κατεύθυνση της καταγγελίας του ΚΚΕ για συνακροάσεις ανακοίνωσε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών με τη συγκρότηση Ομάδας Ελέγχου με επικεφαλής τον πρόεδρο της Αρχής, Χρήστο Ζαμπίρα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχής, μετά τη δημόσια καταγγελία του ΚΚΕ σχετικά με συνακροάσεις με τρίτους στο τηλεφωνικό του κέντρο, η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) επελήφθη αμέσως του θέματος, συγκροτώντας Ομάδα Ελέγχου και η ΑΔΑΕ ξεκίνησε ήδη τον έλεγχο των καταγγελλομένων συμβάντων και διερευνά το ζήτημα προς κάθε κατεύθυνση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: Αλλάζουν όλα στην Άμυνα για μια χώρα ισχυρή και ανθεκτική
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για την απειλή του casus belli, την ανάγκη αμυντικής καινοτομίας, τη συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία και τη μετάβαση από την αγορά προϊόντων στις λύσεις επιχειρησιακών προβλημάτων
Νίκος Δένδιας
Τα πρόσωπα της «σκιώδους κυβέρνησης» του Αλέξη Τσίπρα – Οι έμπειροι, οι νέοι και ο TikToker αγροτοσυνδικαλιστής
Το επιτελείο πλαισιώνουν πανεπιστημιακοί, πρώην ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, στελέχη της δημόσιας διοίκησης, επιστήμονες με διεθνή παρουσία και εκπρόσωποι της πραγματικής οικονομίας
Αλέξης Τσίπρας 74
Παππάς προς Φάμελλο: «Δεν ζήτησε κανείς εντολή για να κρυφτεί το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο βουλευτής του κόμματος ζητεί επαναξιολόγηση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής και σαφή οδικό χάρτη για την επόμενη ημέρα, θέτοντας ερωτήματα για τις αρμοδιότητες της ηγεσίας
Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος