Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εσπευσμένα στη Βουλή ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ για τον… “κοριό” στο ΚΚΕ

Εσπευσμένα στη Βουλή ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ για τον… “κοριό” στο ΚΚΕ

Την Τρίτη συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις καταγγελίες του ΚΚΕ πως παρακολουθούνται τα τηλέφωνα του Περισσού αλλά και άλλων κομμάτων. Κλήθηκε για ακρόαση ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

Εσπευσμένα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καλείται στις 11 το πρωί της ερχόμενης Τρίτης (06.12.2016), ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ζαμπίρας για τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί συνακροάσεων με τα τηλεφωνικά κέντρα κομμάτων και τρίτων.

Η ανακοίνωση, αυτή της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έγινε γνωστή μέσα από την ανάρτηση της πρόσκλησης στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια.

Η ακρόαση του προέδρου της Αρχής από την Επιτροπή της Βουλής εκκρεμούσε και ήταν να γίνει σχετικά με τη συζήτηση της ετήσιας έκθεσης της ΑΔΑΕ για το 2015. Μετά όμως τις σοβαρές καταγγελίες του ΚΚΕ περί συνακροάσεων και τυχόν υποκλοπών, η Επιτροπή φαίνεται ότι έκρινε ότι η ακρόαση να γίνει άμεσα και να μπει επίσημα στην ημερήσια διάταξη και το θέμα αυτό.

Στο μεταξύ, τη διερεύνηση προς κάθε κατεύθυνση της καταγγελίας του ΚΚΕ για συνακροάσεις ανακοίνωσε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών με τη συγκρότηση Ομάδας Ελέγχου με επικεφαλής τον πρόεδρο της Αρχής, Χρήστο Ζαμπίρα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχής, μετά τη δημόσια καταγγελία του ΚΚΕ σχετικά με συνακροάσεις με τρίτους στο τηλεφωνικό του κέντρο, η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) επελήφθη αμέσως του θέματος, συγκροτώντας Ομάδα Ελέγχου και η ΑΔΑΕ ξεκίνησε ήδη τον έλεγχο των καταγγελλομένων συμβάντων και διερευνά το ζήτημα προς κάθε κατεύθυνση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε