Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

ΕΣΡ: Αδιέξοδο! Η ΝΔ, ο Πολύδωρας και ο… Σταύρος Δήμας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το Μαξίμου πετά το γάντι και η Νέα Δημοκρατία μοιάζει να το… αφήνει κάτω! Με ανακοίνωσή της καλεί την Κυβέρνηση να “αρθεί στο ύψος των περιστάσεων” δείχνοντας πως δεν είναι διατεθειμένη να συμφωνήσει ούτε στο πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ!

Και κάπως έτσι η ιστορία μοιάζει να επαναλαμβάνεται. Τέλη του 2014 και η Κυβέρνηση Σαμαρά προτείνει τον Σταύρο Δήμα ως υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής επιλέγεται διότι ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί εκλογές “εδώ και τώρα”. Από την πλευρά της -τότε- Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζεται πως “εκτιμούμε τον Σταύρο Δήμα αλλά δεν είναι θέμα προσώπου“. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινεί, η χώρα οδηγείται σε εκλογές και τον βρίσκει στην εξουσία τον Γενάρη του 2015.

Σήμερα οι ρόλοι φαίνεται πως αντιστρέφονται! Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, η κυβέρνηση προτείνει τον Βύρωνα Πολύδωρα για πρόεδρο του ΕΣΡ, με σκοπό να… βάλει δύσκολα στη Νέα Δημοκρατία, αφού φυσικά ο Βύρων Πολύδωρας έχει… μακρύ “γαλάζιο” παρελθόν.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, φαίνεται να… πληρώνει με το ίδιο νόμισμα τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως “δεν είναι θέμα προσώπου” και δείχνοντας πως δεν προτίθεται να συναινέσει στη σύσταση του ΕΣΡ αν δεν ακυρωθεί ολοκληρωτικά ο νόμος της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος να υπενθυμίσουμε πως την Τετάρτη κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας βγήκε στη δημοσιότητα ελάχιστα πριν γίνει γνωστό πως ο Βύρων Πολύδωρας πέρασε το κατώφλι του Μαξίμου.

Εκείνη την ώρα ήταν γνωστό μόνο το ότι η Κυβέρνηση είχε σκοπό να προτείνει ένα πρόσωπο για την προεδρία του ΕΣΡ που “δεν θα μπορούσε να απορρίψει η Νέα Δημοκρατία”, χωρίς όμως να γίνονται γνωστές λεπτομέρεις για το όνομα.

Παρόλα αυτά, η Αξιωματική Αντιπολίτευση τόνιζε στην πρώτη της -χρονικά- ανακοίνωση: “Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και καταργούσε ο νόμος Παππά.

Επομένως τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η Κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια“.

Τελικά… όχι!

Αυτό που έμενε να φανεί, ήταν αν το όνομα “Πολύδωρας” θα επέφερε και αλλαγή πλεύσης του… γαλάζιου καραβιού, κάτι που έμοιαζε δύσκολο να συμβεί και τελικά επιβεβαιώθηκε.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με νέα ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως ο Βύρωνας Πολύδωρας “δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί” και δείχνει πως έρχεται αδιέξοδο!

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ: “Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το Ε.Σ.Ρ., αλλά στην αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Ε.Σ.Ρ. στον κ. Παππά.

Απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.

Η στελέχωση του Ε.Σ.Ρ. με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί“.

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως για την Δευτέρα έχει προγραμματιστεί η Διάσκεψη των Προέδρων, όπου και θα φανεί αν τελικά θα γίνει κάποια… ανατροπή (κάτι που φαντάζει απίθανο), ή αν το τοπίο για τις τηλεοπτικές άδειες θα παραμείνει “θολό”...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε