Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Εστία: Ο άγνωστος διάλογος που είχαν Μητσοτάκης και Τραμπ

Εστία: Ο άγνωστος διάλογος που είχαν Μητσοτάκης και Τραμπ

Έναν άγνωστο, μέχρι σήμερα, διάλογο που είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ κατά τη συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο φέρνει στο φως η εφημερίδα Εστία.

Ο διάλογος που είχαν Μητσοτάκης – Τραμπ έγινε, σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά τις κοινές δηλώσεις των δυο ανδρών στο Οβάλ Γραφείο, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος δέχτηκε… «βομβαρδισμό» ερωτήσεων για την κατάσταση στο Ιράν.

Click4more Αυτά είναι τα σενάρια πολεμικής εμπλοκής με την Τουρκία!Πως θα αντιδράσει η Ελλάδα

Πίσω από τις κλειστές πόρτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε, όπως αναφέρει η Εστία, στον πρόεδρο των ΗΠΑ τις επιπτώσεις που θα έχει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στη νοτιοανατολική Ευρώπη τυχόν προκλητική ενέργεια της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μίλησε για «θερμό επεισόδιο» αλλά, όπως σημειώνει η Εστία, εξήγησε πως η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη και αποφασισμένη να αντιδράσει σε περίπτωση που αμφισβητηθεί η κυριαρχία της.

«Κι αν χάσετε;», ρώτησε σε εκείνο το σημείο τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν θα χάσουμε κ. Πρόεδρε» του απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις